Hlavní obsah

Šlégr se stal předsedou představenstva hokejového Litvínova

Litvínov

Bývalý úspěšný hokejový obránce Jiří Šlégr, který po sezóně ukončil hráčskou kariéru, se stal předsedou představenstva HC Verva Litvínov. Třiačtyřicetiletý olympijský šampión, mistr světa i vítěz Stanleyova poháru bude i jedním z asistentů Radima Rulíka u hlavního týmu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jiří Šlégr s mistrovským pohárem.

Článek

"Získáním extraligového titulu má práce pro klub rozhodně nekončí, rád bych s ním úzce spojil svou další budoucnost," uvedl Šlégr v tiskové zprávě. Bude zodpovědný hlavně za vztahy s klíčovými partnery klubu, za komunikaci s veřejností a sportovní management.

"Chtěl bych se zaměřit zejména na další sportovní rozvoj klubu a pokusit se přispět k pokračování hokejového snu, který Litvínov v současnosti zažívá," uvedl Šlégr. Litvínov se letos poprvé v historii klubu radoval ze zisku extraligového titulu, ve finále play off porazil Třinec.

Šlégr se do mateřského klubu vrátil ze zámoří v roce 2006, od sezóny 2009/10 však s ohledem na zdravotní problémy odehrál vždy jen omezený počet zápasů. V posledním ročníku zasáhl jen do sedmnácti utkání, v play off nehrál. Ve vedení klubu byl od roku 2010.

Reklama

Související témata: