Hlavní obsah

Nájezdům téměř odzvonilo, od pátého zápasu se play off v extralize bude hrát do rozhodnutí

Praha

V hokejové extralize se rapidně sníží počet utkání play off, které mohou rozhodnout samostatné nájezdy. Kluby na valné hromadě přijaly změnu spočívající v tom, že už příští rok se od pátého zápasu každé série se při nerozhodném stavu po 60 minutách bude utkání prodlužovat až do rozhodnutí. Tedy bude se hrát tak dlouho, dokud nepadne gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Polanský z Třince (v červeném) se snaží dorazit puk za záda litvínovského gólmana Pavla Francouze ve finále play off 2014/15..

Článek

Důvodem změny je, aby o postupujícím celku (s výjimkou případu, kdy jeden klub vyhraje tři úvodní zápasy) rozhodoval vždy přímý souboj obou týmů na ledě a ne loterie dovedností. Dosud platilo pravidlo zápasu hraného až do rozhodnutí teprve při rozhodujícím sedmém utkání.

V souvislosti s prováděním nájezdů se od nové sezóny 2015/16 budou nájezdy provádět na obě branky, nikoli na jednu jako dosud. Systém předkola play off pro sedmý až desátým tým základní části i dodržení sestupu pro dva nejhorší celky ze čtyřčlenné baráže zůstává zachován, i když na valné hromadě byly diskutovány varianty přímého postupu a sestupu.

Od nové sezóny bude platit i pravidlo navržené Spartou, že klub může v utkání nasadit šest cizinců, ovšem počet licencí pro cizince není omezen. To umožní klubům doplnit kádr a vyzkoušet více hráčů, aniž by ohrozily dosud platnou kvótu licencí.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články