Hlavní obsah

Velká posila pro Pardubice! Do týmu se vrátil mistr světa Rolinek

Aktualizováno

Výraznou a zároveň i očekávanou posilu získali hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Do východočeského klubu se po dvouletém angažmá ve Spartě vrací útočník Tomáš Rolinek. Pětatřicetiletý kapitán mistrů světa z roku 2010 podepsal víceletý kontrakt. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Rolinek opět navlékne pardubický dres.

Článek

Rolinek se na Východ Čech vrací z rodinných důvodů. „Chtěl jsem se ale vrátit blíže rodině, a tak jsem velmi rád přijal pardubickou nabídku. Naše dohoda byla rychlá díky oboustrannému zájmu," řekl Rolinek po stvrzení vzájemné spolupráce.

Zkušený útočník platí za velkého lídra a tuto pozici by měl zastávat i nadále. „Jsem rád, že se Tomáš Rolinek vrací do našeho klubu. Budeme spoléhat nejen na jeho hokejové umění, ale také na roli neformálního lídra, kterou potvrdil během své bohaté kariéry ve všech týmech, kde působil," potvrdil generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Pětatřicetiletý útočník, který v extralize odehrál 536 utkání, v nichž vstřelil 140 branek a přidal 136 gólových nahrávek, se těší do známého prostředí. „Všichni chceme hrát výborný hokej a potěšit fantastické pardubické fanoušky. Uvědomuji si očekávání vedení klubu a fanoušků spojená s mým návratem. Mým hlavním cílem je, abychom jako tým uspěli v Lize mistrů a v Tipsport extralize," doplnil Tomáš Rolinek.

Ten odehrál většinu zápasů (374) právě v Pardubicích (95 gólů a 93 asistencí), kterým v roce 2005 pomohl k mistrovskému prvenství a v letech 2003 a 2007 k zisku stříbrných medailí. Poté hrál Kontinentální ligu za Magnitogorsk a Ufu, poslední dvě sezóny působil ve Spartě. Za český národní tým odehrál 145 utkání, devětadvacetkrát se prosadil gólově a v roce 2010 dovedl podceňovaný tým jako kapitán k zisku zlatých medailí na MS v Německu.

Reklama

Související témata: