Hlavní obsah

Hokejová extraliga odstartuje 11. září, Litvínov začne se Zlínem

Praha

Nový ročník hokejové extraligy začne v pátek 11. září. Úřadující šampión Litvínov se v 1. kole utká se Zlínem, nováček Chomutov se představí na ledě vicemistra Třince. První domácí utkání čeká Piráty, které povede reprezentační kouč Vladimír Růžička, v neděli 13. září, kdy přivítají Mladou Boleslav.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na ilustračním snímku Dominik Volek ze Sparty a litvínovský obránce Tomáš Frolo.

Článek

V prvním kole se utkají ještě Hradec Králové s Vítkovicemi, Brno s Libercem, Plzeň s Karlovými Vary, Sparta s Olomoucí a Mladá Boleslav s Pardubicemi. Rozpis soutěže dnes zveřejnil Český svaz ledního hokeje.

První reprezentační přestávku bude mít extraliga na začátku listopadu, druhá přijde v polovině prosince a třetí bude tradičně v polovině února. Poslední 52. kolo základní části se odehraje 4. března.

Herní systém soutěže zůstal nezměněn. Po dlouhodobé části přijde předkolo play off, které začne 7. března. O den později se začne hrát skupina o 11. až 14. místo.

Čtvrtfinále, do kterého přímo postoupí šest týmů, začne 14. března. Semifinále odstartuje 29. března a finále 14. dubna. Nový mistr bude znám nejdříve 19. dubna a nejpozději 26. dubna, kdy je na programu případný sedmý zápas série. Dvanáctikolová baráž bude zahájena 29. března.

Program:
1. kolo - 11. září:
Hradec Králové - Vítkovice
Brno - Liberec
Plzeň - Karlovy Vary
Sparta Praha - Olomouc
Mladá Boleslav - Pardubice
Litvínov - Zlín
Třinec - Chomutov
2. kolo - 13. září:
Liberec - Litvínov
Pardubice - Plzeň
Chomutov - Mladá Boleslav
Olomouc - Hradec Králové
Vítkovice - Brno
Zlín - Sparta Praha
Karlovy Vary - Třinec

Reklama