Hlavní obsah

Trenér Šindel ve Spartě zůstává, klub chce posílit kádr

PRAHA

Trenér Jaromír Šindel zůstává u hokejistů pražské Sparty i nadále. Rozhodlo o tom vedení klubu, které se na čtvrtečním jednání zabývalo špatnými výsledky týmu v posledních zápasech. Sparta prohrála všechny čtyři poslední zápasy a v extralizové tabulce jí patří až desáté místo. Nastartovat mužstvo k lepším výkonům by měly hráčské změny.

Foto: Sport.cz

Hokejisty Sparty povede i nadále trenér Šindel.

Článek

Zlepšit defenzivní činnost, s kterou má Sparta momentálně největší problém, by měla výměna ofenzivně laděného beka Martina Hlavačky za libereckého Angela Nikolova. Holešovičtí si také stáhli z Havířova Ondřeje Malinského. Vzhledem k tomu, že na marodce jsou momentálně Jiří Vykoukal, Ján Tabaček a Richard Stehlík, nemusí jít o poslední změnu.

"Alespoň jednoho obránce bychom chtěli do reprezentační přestávky získat," sdělil Kuneš. Zda se to vedení klubu podaří, ale není jisté. "Kvalitních hráčů na trhu moc není. To je problém," řekl Kuneš. Soutěž má kvůli turnaji národních mužstev ve Finsku pauzu od 7. listopadu.

Spartě patří po odehraných patnácti extraligových kolech desátá příčka v tabulce. Na osmou pozici, zaručující postup do play off, ztrácí dva body. Má však odehráno o jedno utkání více než většina celků. V pondělí si totiž Pražané předehráli duel prosincového 36. kola se Zlínem.

"Žádný termín a počet získaných bodů jsme nestanovovali. Vše budeme sledovat komplexně. Může se stát, že například hrajete dobře, nastřelíte čtyři tyčky a prohrajete. To ale není momentálně náš případ," řekl sportovní ředitel Sparty Kuneš. Podle oficiálního tiskového prohlášení klubu byla nutnost zlepšení situace vyslovena "důrazně".

Reklama

Související témata: