Hlavní obsah

Spartě stačil k výhře ve Varech gól Vopata

KARLOVY VARY

Hokejisté Sparty po čtyřech prohrách za sebou zabrali a z Karlových Varů vezou výhru 1:0. Tři body psychicky unavenému týmu vystřelil Roman Vopat, který v prvním vzájemném duelu pokořil západočeský klub hattrickem. Hra Sparty v obraně, Achillově paty týmu posledních dní, tentokrát klapala a Schwarz udržel poprvé v sezóně čisté konto.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Sparty Ondřej Kratěna rozehrává přes Milana Procházku z Karlových Varů.

Článek

Diváci na zaplněném zimním karlovarském stadionu viděli v první třetině výborných 13 minut domácích, kteří zatlačili Spartu do trvalejší defenzivy a chybělo jim jen gólové vyjádření. Nejprve při přesilové hře Sparty ujeli Petr Kumstát se Skuhravým, postupovali dva na jednoho, ale Kumstát se rozhodl zakončit sám a střela šla vedle.

Pak si se sparťanskou obranou pohrál Pech, který předvedl dva krásné technické kousky a vysloužil si potlesk obecenstva, ale stav se neměnil. Tlak domácích zakončil Skuhravého útok a nechybělo nic jiného než lepší střela Petra Kumstáta, jenž mířila přímo do brankáře Schwarze. V první třetině byly problémy se sparťanskou brankou, která byla čtyřikrát posunuta a museli zasáhnout ledaři.

Po první přestávce se hra vyrovnala, jako by si sparťané vyslechli důrazný projev zachraňujícího se kouče Šindela. A Sparta se ujala vedení. Při její třetí přesilovce jí k tomu pomohl šťastný gól: Vopatovo nahození se od Dubnovy brusle odrazilo za Mensatorova záda.

Efektní zákrok Mensatora

V polovině zápasu karlovarský brankář Mensator skvělým postřehem a zásahem hokejkou zmařil šanci sparťanské dvojice Štrba, Špaňhel, kteří se z ničeho nic před ním ocitli sami.

Třetí třetinu začaly Karlovy Vary opět tlakem. Vyrovnání měl na hokejce Michal Dvořák, ale Schwarz jeho ránu chytil. Spartu mohl uklidnit Ton, který unikl karlovarské obraně, ale Mensator se při jeho sólovém nájezdu znovu vyznamenal. Sparta nadále hrozila z brejků.

Její druhý gól mohl dát i Sivek a po něm nastřelil Štrba tyč. Domácí se ještě nadechli k závěrečnému náporu. Jeden a půl minuty před koncem si vzali oddechový čas a začali bez brankáře. Přes veškerou snahu se jim ovšem vyrovnat nepodařilo.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 28. Vopat (Ton, Nikolov). Rozhodčí: Minář - Čížek, Padevět. Vyloučení: 5:8, navíc Chabada (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4100.
Vary: Mensator - Duben, Ptáček, J. Řezníček, J. Polák, Ustrnul, Němec - Dvořák, Hurtaj, A. Nedorost - Pavelek, Alinč, Selingr - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Pech, Bednařík. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Sparta: Schwarz - Nikolov, Jan Hanzlík, Toman, Dobroň, Černošek, O. Malinský - Kratěna, J. Straka, Chabada - Ton, Sivek Štrba - Netík, Vopat, Špaňhel - Havelka. Trenéři: Šindel, Volek a Doležal.

Reklama

Související témata: