Hlavní obsah

Hokejisté Kladna doplatili v Liberci na časté fauly

LIBEREC

Hokejisté Liberce zahájili sérii tří domácích zápasů vítězstvím nad Kladnem 5:1. Hosté jim práci ulehčili častými fauly: měli vyloučených celkem jedenáct hráčů, pětkrát hráli v oslabení tří proti pěti a třikrát v oslabení inkasovali. Zpočátku to však na výhru Severočechů nevypadalo. V prvních patnácti minutách měli navrch hosté.

Článek

V 8. minutě Martin Procházka, který hrál v přesilovce na postu obránce, našel ideálně Pateru, jeho ránu ale jeho bývalý spoluhráč z Kladna Hnilička vyrazil. V další přesilovce při vyloučení domácího Dernera v 11. minutě se už Kladno ujalo vedení. Obránce Ševc se od modré čáry trefil do šibenice.

Liberec se zmátořil teprve v závěru třetiny. V přesilové hře při Gardoňově vyloučení skončil vyražený puk po Hlavačkově střele od modré na brankovišti, ale nikdo nedoklepl do sítě. Pak byl vyloučen kladenský Huml za to, že hrál bez přilby, která mu spadla při souboji. Domácí tak hráli přesilovku pět na tři a Liberec v ní vyrovnal, když Stanislav Procházka vrátil do sítě střelou pod horní tyč vyražený puk.

Zkraje druhé části se Liberec znovu dostal do přesilovky pět na tři, když 34 vteřin po Čechovi byl vyloučen další obránce Kladna Hájek. Největší nebezpečí znamenala Hlavačkova střela od modré čáry, kterou Orct chytil. Ve následné hře čtyři na čtyři mělo velkou šanci Kladno. Gardoň ideálně nahrál ke vzdálenější tyči Martinu Procházkovi, ale jeho pokus zmařil díky své předvídavosti skluzem domácí gólman Hnilička. Ten se vyznamenal i při střele Patery zblízka.

Vedení domácím získal jejich první útok. jemuž se podařilo díky dobré kombinaci způsobit zmatek před Orctovou brankou a nejlépe se v něm vyznal Šachl. Třetí gól nabídl Liberci svým vyloučením Gardoň, Krstev vypálil od modré čáry, Orct puk nezastavil a Stanislav Procházka jej dorazil do sítě.

Kladno uvadalo, zato v dresu Liberce se rozehrály všechny řady. Vampola překrásnou přihrávkou v situaci dva na dva uvolnil Tomajka a ten zavěsil. Pro Vampolu to byla třetí asistence v zápase. Orct odjel z branky a nechal se vystřídat Musilem.

Náhradní brankář Kladna si poradil s několika těžkými střelami libereckých hráčů, kteří navíc dvakrát hráli pět na tři. Nakonec ale kapituloval v 57. minutě, kdy si při dvojnásobné přesilové hře dobře najel obránce Hlavačka a při svém prvním startu za Liberec završil skóre na 5:1.

Bílí Tygři Liberec - Rabat Kladno 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. S. Procházka (Richter, Vampola), 28. Šachl (V. Novák, Vaic), 38. S. Procházka (Krstev, Vampola), 45. Tomajko (Vampola), 55. Hlavačka (Jiruš, V. Novák) - 11. Ševc (Martin Procházka, Horna). Rozhodčí: Homola - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 9:11, navíc Krstev (Liberec). Využití: 3:1. Diváci: 5384.
Liberec: Hnilička - Jiří Hanzlík, Jiruš, Holub, Richter, Hlavačka, Krstev, J. Moravec, Derner - Vaic, Šachl, V. Novák - Víšek, Vampola, S. Procházka - Klimenta, Rataj, Tomajko - Pabiška, Plodek, Jech. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.
Kladno: Orct (45. Musil) - Ševc, Hájek, P. Hořava, L. Procházka, V. Čech, Špelda, od 41. navíc Evan - Michael Frolík, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kalla - Horna, Huml, Pazourek - Tlustý, M. Havel, Besser, od 41. Látal. Trenéři: Müller a Tatíček.

Reklama

Související témata: