Hlavní obsah

Brankář Janus se dohodl s Litvínovem na dvouleté smlouvě

Slovenský hokejový brankář Jaroslav Janus se dnes zapojil do přípravy úřadujícího mistra extraligy Litvínova, který se s ním už domluvil na smlouvě. Pětadvacetiletý Janus působil na konci minulé sezóny v pražské Spartě. V Litvínově by měl nahradit Pavla Francouze, který odešel do Čeljabinsku do KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Francouz už zná svého nástupce v brankovišti Litvínova.

Článek

"Jsme domluveni na dvouleté smlouvě," řekl generální manažer Litvínova Robert Kysela ke kontraktu, který je před podpisem. Janus minulé tři sezóny působil v Kontinentální lize ve Slovanu Bratislava, ale poslední ročník dokončil ve Spartě, kde po zdravotních problémech Rastislava Stani doplnil Filipa Novotného.

Janus, který přišel ze Slovanu na konci ledna, dostal ve Spartě příležitost v pěti zápasech základní části a měl průměr 4,56 obdržené branky a úspěšnost zákroků 84,87 procenta. Ve třech duelech play off měl průměr 2,95 gólu na utkání a úspěšnost 88,89 procenta.

V Kontinentální lize má na kontě rodák z Prešova 115 utkání, v letech 2007 až 2012 působil v zámoří. Nejdříve chytal v juniorské OHL za Erie Otters a pak se přesunul na farmu Tampy Bay, která jej draftovala v roce 2009 v šestém kole jako 162. hráče v pořadí. S Norfolkem v AHL získal v roce 2012 Calder Cup.

Reklama

Související témata: