Hlavní obsah

Sparta vydřela další tři body, porazila těsně Vsetín

Hokejisté Sparty vybojovali další tři extraligové body. Trápící se Pražené porazili beznadějně poslední Vsetín 2:1 a navázali tak na páteční vítězství z Karlových Varů. Svěřenci trenéra Jaromíra Šindela se však poté, co v závěru Marek Ivan ukončil 158 minut trvající neprůstřelnost brankáře Marka Schwarze, museli o výsledek obávat až po závěrečné sirény.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Sparty vyhráli i ve Vsetíně.

Článek

Sparťané v duelu, který se díky možné kolizi s fotbalovým derby pražských S hrál již od 15:00, představili vedle dlouhodobých marodů i bez svého elitního centra Marka, jenž má problémy s třísly. Hned v úvodu se mohli dostat do vedení v přesilové hře. Vsetínský brankář Altrichter, který se na Spartě letos představil již potřetí, ale Chabadův pokus zastavil betonem.

Minutu po skončení Horákova trestu ale gólman, jenž Valachům vypomáhá na hostování ze Zlína, kapituloval. Jeho chvilkové nepozornosti využil důsledný Vrbata, který se tak zapsal mezi střelce již při svém prvním pobytu na ledě. Poté však na dlouhé minuty hokej T-Mobile Arénu 'opustil'. Sparta má daleko do pohody a v soutěži beznadějně poslední Vsetín také jen vzpomíná na své lepší časy.

Do náznaků šancí se dostali na jedné straně hostující Janků či Stantien, na druhé straně zahrozil Kratěna. Vsetín cítil, že má dnes reálnou šanci v Praze bodovat a snažil se hrát aktivně. Domácí tak museli děkovat pozornému Schwarzovi, jenž stejně jako v předešlém duelu držel čisté konto.

Větší klid na hokejky hráčů Sparty přidal Chabada, jenž zakončil střelou do prázdné branky rychlé přečíslení. Situaci mu ale hodně ulehčil Altrichter, jenž čekal střelu od Straky a vyjel před brankoviště. Vzápětí mohl hosty vrátit do hry Valko, ale neuspěl stejně jako sparťan Hanzlík v další početní výhodě. Domácí si poté dvoubrankový náskok dlouho drželi, ale přesto se ze zápasu stalo v závěru drama.

Poté, co v 56. minutě do Sparta nezužitkovala přečíslení ve vstřelení pojišťovacího třetího gólu, musela se o tři body strachovat. O dvě minuty později totiž Ivan ukončil 158 minut trvající neprůstřelnost Schwarze a vykřesal jiskřičku naděje pro hosty. Prodloužení si ale vynutit nedokázali. Vsetínu tak k premiérovému vítězství nepomohla ani další posila - zkušený exčeskobudějovický útočník Rob, jenž letos působí v prvoligovém Jindřichově Hradci.

Sparta Praha - Vsetínská hokejová 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Vrbata (M. Růžička), 34. Chabada (J. Straka, O. Kratěna) - 58. Ivan (Dubec, Rob). Rozhodčí: Bolina - Kostka, Český. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3485.
Sparta Praha: Schwarz - Toman, Jan Hanzlík, Černošek, Nikolov, Dobroň, O. Malinský - O. Kratěna, J. Straka, Chabada - Ton, Sivek, Štrba - Vopat, Netík, Štrba - M. Růžička, Vrbata, Havelka. Trenéři: Jaromír Šindel, Volek a Doležal.
Vsetín: Altrichter - Hrabal, Kučný, Horák, Bauer, Lamberg, Chmelíř, Zapletal, Nedbálek - Dubec, Stantien, Demel - Janků, R. Hruška, Jenáček - Květoň, Ivan, Rob - Valko, Gorev, Duba. Trenéři: Kopřiva a Vlach.

Reklama

Související témata: