Hlavní obsah

Litvínov prodloužil smlouvy s Lukešem a Trávníčkem, Petružálek nejspíš odejde

Litvínov

Hokejoví útočníci Michal Trávníček s Františkem Lukešem budou i nadále působit v extraligovém Litvínově. Oba zkušení forvardi prodloužili s úřadujícím šampiónem smlouvy o tři roky. Informovaly o tom oficiální stránky Vervy. Chemiky naopak velmi pravděpodobně opustí jiný útočník Jakub Petružálek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Michal Trávníček bude i nadále působit v Litvínově.

Článek

Pětatřicetiletý Trávníček je sice odchovancem Děčína, v Litvínově ale prošel mládežnickými kategoriemi a v seniorské extralize nastupoval, vyjma krátkého hostování ve Zlíně na konci sezóny 2005/06, výhradně za Chemiky. Poslední tři sezóny působil jako kapitán, v uplynulém ročníku posbíral i s play off 25 kanadských bodů za devět gólů a 16 přihrávek.

O tři roky mladší Lukeš je litvínovským odchovancem, v Česku dres jiného týmu neoblékal. V minulé sezóně posbíral i v součtu s vyřazovacími boji 54 kanadských bodů (23 branek a 31 asistencí). Dvěma góly rozhodl o výhře Vervy 2:0 v sedmém finále v Třinci, čímž zajistil zisk historického mistrovského poháru pro Severočechy.

V Litvínově naopak nebude pokračovat útočník Juraj Majdan, hostování skončilo obránci Tomáši Frolovi. Velice pravděpodobně odejde i forvard Jakub Petružálek. Ten se do Litvínova vrátil v průběhu uplynulé sezóny z Kontinentální ligy po tragickém úmrtí přítelkyně, v nadcházejícím ročníku by však jeho kroky znovu měly směřovat do KHL. Tam míří i gólman Pavel Francouz (na konci dubna podepsal smlouvu s Čeljabinskem), jako náhradu za něj si Chemici vybrali Jaroslava Januse. Z hostování v Kladně se do Litvínova vrací obránce Jiří Zeman.

Reklama