Hlavní obsah

Gulaši se po roce vrací ze Södertälje do Karlových Varů

Karlovy Vary

Hokejový obránce Michal Gulaši se po roce stráveném ve švédském druholigovém Södertälje vrací do extraligových Karlových Varů. Osmadvacetiletý odchovanec Vítkovic uzavřel s Energií roční smlouvu. V Karlových Varech strávil Gulaši od roku 2011 po příchodu ze Sparty tři sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Gulaši.

Článek

"O Michala byl zájem z jiných extraligových klubů, silně se o něj zajímal například Chomutov. Jsme velmi rádi, že se nakonec rozhodl právě pro Karlovy Vary. Michal se do přípravy A-týmu zapojí 28. července," řekl klubovému webu generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Ve smlouvě má Gulaši klauzuli, podle které může v období od 1. prosince do 31. ledna v případě lukrativní nabídky ze zahraničí odejít. Je tak jediným hráčem Energie, který podobnou možnost v nadcházející sezóně má.

"Do 6. prosince totiž bude odehrána už polovina základní části. Stejnou klauzuli měl v uplynulé sezóně ve smlouvě Vladimír Sičák, nakonec však v Karlových Varech nejen že vydržel až do konce ročníku, ale podepsal i nový kontrakt. Věříme, že s Michalem to bude podobné," doplnil Vaněk.

Gulaši si v minulé sezóně v 56 zápasech za Södertälje připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. V české extralize má na kontě za Vítkovice, Spartu a Karlovy Vary 507 zápasů a 108 bodů za 25 tref a 83 přihrávek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín