Hlavní obsah

Do názvu hokejového klubu v Pardubicích se vrací Dynamo

Pardubice

Hokejisté Pardubic vstoupí do nové extraligové sezóny jako HC Dynamo. Šestinásobný mistr se tak vrací ke slavnému názvu, pod nímž hrál v nejvyšší soutěži v letech 1953 až 1960 a fanoušci jej s oblibou skandují i nyní. Jméno mění východočeský klub po čtyřech letech.

Foto: hcpce.cz

Nové logo hokejového klubu z Pardubic.

Článek

"Změna názvu klubu spojená s novým logem je pro nás historickou událostí, jsme přesvědčeni, že jsme učinili správný krok, který naši fanoušci velmi přivítají," uvedl majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský.

"Vracíme se k tomuto historickému názvu, pod kterým klub nastupoval v 50. letech. Postupně se Dynamo stalo nejoblíbenějším názvem a symbolem klubu. Pod tímto názvem také klub získal první ligovou medaili," řekl novinářům generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Sportovní manažer Dušan Salfický věří, že změna názvu přivede Pardubicím nové fanoušky. "Je to důležitý krok pro zviditelnění klubu. V posledních letech jsme fanoušky trochu ztráceli, takže doufám, že to bude krok k tomu, aby se nám na stadión vrátili a vytvořili větší diváckou základnu," prohlásil bývalý brankář.

První ostrý zápas pod názvem HC Dynamo Pardubice čeká hráče 22. srpna, kdy na domácím ledě přivítají v rámci Ligy mistrů švýcarský Davos.

Nová smlouva s generálním partnerem

V oficiálním názvu Pardubic od roku 2011 figurovalo jméno generálního partnera klubu ČSOB Pojišťovny. Její zástupci se změnou souhlasili a podepsali novou tříletou smlouvu. Výše jejich podpory zůstává ve stejné výši jako doposud.

"Snažíme se o to, abychom se více přiblížili fanouškům. Dalším důvodem je naše působení v Lize mistrů, kde mezi evropskými kluby nejsou komerční názvy obvyklé, tento je srozumitelnější," prohlásil Šebek.

"Pardubický hokej je výkladní skříní našeho města, jeho vedení přivítalo tento krok, který ještě více přiblíží klub jeho fanouškům s patriotismem k našemu městu. Jsme rádi, že součástí nového loga zůstává i název Pardubice," řekl první náměstek Pardubic Jiří Rozinek.

Východočeši vedle změny názvu klubu změnili i logo. Jeho základním prvkem je erb, který má symbolizovat tradici, zároveň příslušnost ke šlechtě, přeneseně jakési elitě.

I hokejisté změny vítají

Druhým prvkem je rozevlátá koňská hlava, která má představovat energii, sílu, vytrvalost, věrnost, nezkrotnost, rychlost a dokonale ovládnuté instinkty. Bílá barva koně symbolizuje vítězství a triumf. Motiv koně zároveň nese příslušnost klubu k městu Pardubice, jehož jméno v logu také figuruje.

Návrat k názvu HC Dynamo Pardubice si pochvalují i hokejisté. "Je to zajímavé nejen pro fanoušky, ale také pro hráče. Budeme se snažit, abychom Dynamo reprezentovali nejen na domácí scéně, ale také v Evropě," prohlásil kapitán týmu Petr Čáslava.

V podobném duchu hovořila i staronová posila Pardubic Tomáš Rolinek. "Jsem rád, že ta změna proběhla. Všichni si přejeme, aby nám přinesla úspěchy," řekl útočník, který se na východ Čech vrátil po dvou letech ve Spartě Praha.

Reklama

Související témata: