Hlavní obsah

Extraliga: rozjetí Jihočeši si troufají na Spartu

Martin KézrPrávo

Deset kol neporažení hokejisté Českých Budějovic se nechtějí nechat zastavit ani pražskou Spartou, kterou přivítají na domácím ledě v úterním 18. extraligovém kole. V Budvar Areně, kde Jihočeši ještě nepoznali hořkost porážky, atraktivní duel očekává zcela zaplněné hlediště, také hráči cítí zvláštní motivaci.

Článek

"Máme Spartě co vracet a s ohledem na aktuální formu si troufáme, i když je pokaždé nebezpečná, byť se třeba právě trápí. První vzájemný zápas jsme prohráli 2:7, takový výsledek ale neodpovídal dění na ledě, tak snad odveta vyjde," tvrdí budějovický kouč Josef Jandač, jenž postrádá tři zraněné útočníky.

"Budeme se snažit pokračovat ve výkonech, které vychází z kvalitní obrany i agresivního útočného projevu. Některé remízy z poslední doby však beru jako ztráty, proto chceme být stoprocentně úspěšní," soudí domácí trenér.

Lodivod Sparty Jaromír Šindel chce svůj tým dostat co nejrychleji do horní poloviny tabulky: "Dvě těsné výhry prospěly psychice, ale potřebujeme i z Budějovic body. Musíme být trpěliví, chceme hrát odzadu, nikam se nepoženeme."

Až v den duelu se rozhodne, zda nastoupí sparťanské eso Marek, který má problémy s třísly. "Nasadíme určitě čtyři útoky, ve zběsilém říjnovém tempu extraligy jen na tři hrát nejde," uvažuje kouč Pražanů, jenž váhá, zda nechat v brance dobře chytajícího Schwarze nebo zkusit nasadit zkušeného Břízu. "Budějovice je nutné dobře napadat a zůstat v každém okamžiku stoprocentně koncentrovaní," přemýšlí Šindel.

Hokejová Tipsport extraliga - 18. kolo
Vsetín - Pardubice (17:00)
Zraněni jsou Luža, O. Hruška a Bacul, znovu pomůže útočník Sarezy Polášek.Brankář Lašák má nohu v sádře, mimo hru také Blažek, ale vrací se Mikeska.
Třinec - Kladno (17:00)
Do hlediště je znovu vstup zdarma, schází jen dlouhodobě zraněný Huna.Nově marodí Patera, Zeman, Hluchý a Orct s loktem, za nějž chytá Musil.
Č. Budějovice - Sparta (17:30)
Na marodce vedle V. Nedorosta také Bělohlav, Šimánek a obránce Jindra.Zraněni Vykoukal, Stehlík, Tabaček, Kašpařík, nejistá je také účast Marka.
Litvínov - Plzeň (17:30)
Uzdravil se už Prorok, z Jihlavy na střídavý start přišel útočník Bakus.Trnku nepustí na led třísla, kotník bolí Výborného, nejistý je Tvrdoň.
K. Vary - Vítkovice (17:30)
Do branky zřejmě postaví Čechmánka, do utkání nasadí čtyři kompletní řady.Nabuzené sérii pěti utkání bez prohry, na marodce útočníci Šimíček s Irglem.
Liberec - Znojmo (18:30)
Naskočí uzdravený útočník Rozsíval, hrát nemohou Podkonický a Čermák.Mimo Chlubna, Bičánek, Tatarčík, u Dopity se zase ozvaly bolesti zad.
Slavia - Zlín (19:00)
Má prázdnou marodku a poslední dvě utkání odehrála bez obdržené branky.V Sazka Areně se mu tradičně daří, myslí na body, hrát nemůže Okál.

Reklama