Hlavní obsah

Chomutov podal trestní oznámení na rodiče a v pátek odkryje celý hráčův příběh

Praha
Aktualizováno

Vedení extraligového hokejového klubu Piráti Chomutov podalo trestní oznámení na Josefa Ptáčníka kvůli pomluvě. Ptáčník senior v rozhovoru pro Blesk uvedl, že jeho synové Martin s Josefem nedostali příležitost hrát v A týmu Pirátů, protože za ně nezaplatil. Vedení chomutovského klubu to striktně odmítá a brání se právní cestou. Stejným způsobem hodlá postupovat, pokud se v médiích objeví obdobná vyjádření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kauza okolo trenéra Vladimíra Růžičky neutichá. Nyní přešel do protiútoku chomutovský klub.

Článek

"Moji kluci měli 50 bodů za sezónu. Jenže v Chomutově nedostali v áčku šanci a putovali do Klášterce, protože jsem prostě nezaplatil. Ale já ty peníze prostě neměl. A řeknu vám jedno – kdybych je měl, tak zaplatím. Člověk neměl moc na výběr," tvrdí Ptáčník.

Chomutov ale odpoledne ve vydaném tiskovém prohlášení něco podobného kategoricky odmítá. V klubu prý funguje několikastupňový mechanismus rozhodování o tom, kam který mladý hráč poputuje. O hráčově osudu tak nemá možnost rozhodnout jednotlivec, i kdyby mělo jít o některého z trenérů. Natož pak aby o posunu do A týmu rozhodovaly peníze.

Chomutov v pátek zveřejní celý příběh Ptáčníka

A v případě Ptáčníkova staršího syna Josefa, kterému je dnes 23 let, prý proběhl přesun mezi juniorskou a seniorskou kategorií standardním způsobem. Piráti hráče poslali do přípravy v partnerské Kadani, tak je to obvyklé u drtivé většiny talentovaných chomutovských hokejistů. Stejnou cestou si musel projít i Ondřej Kaše, který na přelomu loňského a letošního roku startoval na juniorském MS a letos podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Anaheimem v NHL.

Chomutov se navíc kvůli slovům Ptáčníka staršího rozhodl, že v pátek zveřejní kompletní příběh Josefa Ptáčníka mladšího, který naposledy nastupoval v sezóně 2012/13 za druholigový Klášterec nad Ohří, v chomutovském klubu. Bude obsahovat i výpovědi trenérů, jenž hráče vedli, stejně jako informace, které se v českém hokejovém prostředí běžně nezveřejňují.

„U nás v Chomutově proto, aby se hráč dostal do áčka, rozhoduje obrovská škála lidí, aby právě nedošlo k žádné diskriminaci," řekl Jaroslav Veverka mladší, statutární ředitel chomutovských Pirátů a postavil se i za trenéra A týmu Chomutova Vladimíra Růžičku, který kvůli svědectvím několika rodičů, podle kterých museli Růžičkovi platit, aby jejich synové mohli dál hrát hokej, v úterý rezignoval na post trenéra české hokejové reprezentace.

Kauza je vykonstruovaná zhrzenými rodiči

Vedení Pirátů se ale za Růžičku postavilo a desetiletou smlouvu, kterou dvaapadesátiletý trenér se Severočechy podepsal po uplynulé sezóně, s ním rozvazovat nebude. Celá kauza je podle Veverky nepodložená, vykonstruovaná zhrzenými rodiči a Chomutov poškozuje.

Radiožurnál na začátku tohoto týdne odvysílal reportáž, v níž několik rodičů hráčů přiznalo, že po nich Růžička resp. jeho kamarád Jiří Mouček žádali finanční obnos, aby jejich děti mohly dál hrát za Slavii. Jedním z rodičů byl právě i Ptáčník. Ten se kvůli tomu osobně sešel i s Moučkem.

„Říkal mi, že (Růžička) by mu (jeho synovi) sehnal místo v Mostě. Že by mu to Růžička zařídil, když dám 150 tisíc. Můžu říct, že v Mostě na něj čekali, měl to tam zařízený a věděli o něm. Vyfasoval výstroj, začal s nimi trénovat, odehrál přátelák. Dal gól a dařilo se mu," vzpomíná Ptáčník. Jenže peníze nakonec nesehnal a potomka z Mostu během čtrnácti dnů vyhodili... "Platit se musí i v reprezentaci. Je to šílený. Všude chtějí prachy," řekl Ptáčník Blesku.

Podle něho zkazil hokej jeho dětem život: "Oni nechtějí peníze po rodičích hráčů, kteří jsou průměrní, ale po těch dobrých. Je totiž jasné, že rodič udělá všechno pro to, aby klukovi nezkazil slibně rozjetou kariéru. Kluci jsou bez vzdělání, prachy jsou pryč, život je v pr... A trenéři jsou za vodou. Kupují si kluby nebo staví golfová hřiště."

Reklama

Související témata: