Hlavní obsah

Obránce Trončinský opouští Třinec. Bude hrát za Mladou Boleslav

Staronovou tvář přivítali v kádru hokejisté Mladé Boleslavi. Po loňském hostování z Třince se tentokrát natrvalo stěhuje do týmu loňského čtvrtfinalisty extraligy obránce Marek Trončinský.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Marek Trončinský v Třinci skončil.

Článek

Zkušený bek odehrál v Mladé Boleslavi v minulé sezóně 14 zápasů, v nichž si připsal dva góly a čtyři asistence. „Marek byl pro nás přínosem už při svém hostování v loňském ročníku. Nebudu tajit, že jsme si ho přáli udržet už tehdy, rozhodnutí ale bylo na Třinci a ten ho chtěl zpátky. Jsme rádi, že se to tentokrát podařilo, a že Marek bude patřit do našeho kádru," uvedl na webových stránkách Bruslařského klubu manažer Mladé Boleslavi Jan Tůma.

Šestadvacetiletý bývalý reprezentant vstoupil do hokejové extraligy v sezóně 2005/2006 v týmu Kladna. Po pěti sezonách se stěhoval do Liberce, po dalších dvou letech okusil i první zahraniční angažmá v týmu KHL Chanty Mansijsk. Přes Slovan Bratislava se loni vrátil do Česka a podepsal smlouvu v Třinci.

Trončinský odehrál v extralize dohromady 356 zápasů, v nichž zaznamenal 96 kanadských bodů za 25 gólů a 71 asistencí. V KHL odehrál za dvě sezóny 97 utkání, v nichž nashromáždil 39 bodů (12+27).

Z Třince hostoval v Mladé Boleslavi do konce letošního ledna, poté ale opět oblékl třinecký dres, v následném play off odehrál 12 utkání, z toho tři proti Mladé Boleslavi ve čtvrtfinále extraligy. S týmem Ocelářů došel až do neúspěšného finále proti Litvínovu.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice