Hlavní obsah

Žádost o úplatek? Nikdy! tvrdí bývalý chomutovský hráč a zpochybňuje znění rozhovoru

Chomutov

Hokejista Josef Ptáčník odmítl, že by se během svého působení v Chomutově setkal s žádostí o úplatek. Zpochybnil rovněž autenticitu vyjádření svého otce v deníku Blesk, že jeho potomek nehrál v A-týmu, protože za něj nezaplatil a musel proto do druholigového Klášterce. Klub rozhovor s třiadvacetiletým Ptáčníkem zveřejnil na svých oficiálních internetových stránkách s dovětkem, že i ve světle nových skutečností nadále nechává běžet podané trestní oznámení na hráčova otce.

Foto: Reprofoto ČT

Miroslav Palaščák odstartoval korupční aféru v českém hokeji.

Článek

„Musím říct, že během mého působení v Chomutově jakákoliv žádost o úplatek, abych mohl hrát, nepřišla. Ani od trenérů, ani od nikoho jiného," uvedl v interview na klubových stránkách Ptáčník mladší. (celé prohlášení ZDE)

Starší z bratrské dvojice působil po mateřském Vsetínu krátce i v Litvínově a pak zamířil do Chomutova. Za něj nastoupil v sezóně 2010/11 v jednom zápase v první lize, v dalším ročníku putoval z juniorky do Klášterce. O dva roky mladší Martin Ptáčník šel také ze Vsetína do Litvínova a Chomutova, pak se vrátil do Vsetína.

Jejich otec Josef Ptáčník, který se vyjadřoval ke kauze údajné korupce týkající se Vladimíra Růžičky z doby působení v pražské Slavii, uvedl, že se s podobnými praktikami setkal i v dalších klubech a jmenoval právě Chomutov.

"Moji kluci měli 50 bodů za sezónu. Jenže v Chomutově nedostali v áčku šanci a putovali do Klášterce, protože jsem prostě nezaplatil. Ale já ty peníze prostě neměl. A řeknu vám jedno - kdybych je měl, tak zaplatím. Člověk neměl moc na výběr," citoval ho Blesk.

„Co se týká obsahu, tak bylo řečeno, že korupce v českém hokeji je, ale aby byl jmenován a obviněn zrovna Chomutov, bylo ze strany deníku Blesk zcela vymyšlené," tvrdí Ptáčník junior, jenž o zveřejnění rozhovoru v bulvárním deníku údajně neměl tušení. Jeho otec dal prý redaktorovi Blesku navíc jasně najevo, že si nepřeje interview zveřejnit.

„Já ani otec jsme se konkrétně v Chomutově nesetkali s žádnou nabídkou, při které by peníze měly ovlivnit mé působení v týmu. Určitě budeme s otcem řešit, jak dále naložíme s rozhovory, které byly přes náš nesouhlas zveřejněné a dokonce i upravené."

Reklama

Související témata: