Hlavní obsah

Kometa posiluje! Přichází mistr světa, obránce Tomáš Kaberle

Brno

Hokejisté Komety vyrukují do nového ročníku extraligy s hvězdnou posilou. Obránce Tomáš Kaberle, sedmatřicetiletý mistr světa a vítěz Stanleyova poháru, podepsal v Brně roční smlouvu.

Foto: www.hc-kometa.cz

Tomáš Kaberle chce v Brně dosáhnout na extraligový pohár.

Článek

Vybíral jste z více nabídek?

Kontaktovalo mě pár klubů z evropských lig. Když se mi ale ozvala Kometa, dlouho jsem neváhal. Dosud jsem ji sice sledoval pouze zpovzdálí, avšak dobře vím, že jde o klub s obrovskou tradicí, vysokými cíli, fantastickými fanoušky a skvělým zázemím. V poslední době patří dlouhodobě k nejlepším českým týmům.

S jakými ambicemi tedy do Brna přicházíte?

Já už nemám ve svém věku moc času vybojovat ještě nějaký velký úspěch. A každý ví, že extraligový titul mi chybí. Proto jsem tady. Je ovšem předčasné o tom takhle dopředu hovořit. Kometa ale může určitě i v nové sezóně dojít v play off hodně daleko.

Kdy se k mužstvu připojíte?

Dvacátého července, kdy Kometa vyjede na led. Do té doby se budu připravovat na suchu doma v Kladně s partou tří či čtyř kamarádů. Dělám to tak každý rok a funguje to.

Kolik známých tváří v brněnské kabině najdete?

Moc ne. Docela blízko mám ke Kubovi Koreisovi nebo Frantovi Ptáčkovi. Ostatní kluky znám spíš jen jako protihráče. Určitě však nebudu mít problém mezi ně zapadnout.

Takže jste ani nikomu z hráčů nevolal kvůli informacím, jak to v Brně chodí?

Nikoli. Vždyť zatím ani nemám na nikoho z nich telefonní číslo. Jen na Petra Tona, tomu se ozvu až teď. Přemlouvat ho, aby v Kometě pokračoval, však rozhodně nebudu. (úsměv) I když bych si to pochopitelně přál.

On váhá mezi Kometou a Kladnem. Vy jste nezvažoval, že budete v mateřském Kladně pokračovat a napodruhé mu zkusíte pomoct zpátky do extraligy?

Ani jsme se o tom nebavili. Poté, co jsme v březnu ve čtvrtfinále první ligy vypadli s Jihlavou, jsem většinu času strávil v Americe. V Česku jsem teď teprve pár dní. Kladnu ale strašně moc přeju, aby se do nejvyšší soutěže vrátilo. Z vlastní zkušenosti ovšem vím, že to nebude mít jednoduché.

Hrál roli ve vašem přestupu do Komety příchod trenéra Hadamczika?

Já jsem v kariéře vycházel solidně skoro s každým koučem včetně pana Hadamczika. To, že on i vedení brněnského klubu o mě tak moc stáli, mělo pochopitelně pro mé rozhodování značný význam.

Kometě v uplynulém extraligovém ročníku nešly přesilovky. Zlepší je s vámi?

V to doufám. Do začátku soutěže budeme mít dost času, abychom je nacvičili.

Chystáte se do Brna přestěhovat?

Ano. I s celou rodinou. Dostaneme zde byt, dojíždění by bylo strašně náročné.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec