Hlavní obsah

Hradec ulovil hvězdnou posilu, ze Slavie získal Bednáře

Michal OsobaSport.cz

Hokejová extraliga o jednu ze svých největších hvězd nepřijde ani po sestupu Slavie. Její kapitán Jaroslav Bednář kývl na nabídku Mountfieldu, dnes s hradeckým klubem podepsal smlouvu a zítra se připojí k týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Bednář (vpravo) se dohodl s předsedou představenstva Mountfieldu Hradec Králové Miroslavem Schönem.

Článek

Kariéra osmatřicetiletého Bednáře byla spojena především se Slavií, jejímž je odchovancem. V minulé sezóně ale ani on v pozici kapitána nedokázal odvrátit pád, byť byl jasně nejproduktivnějším hráčem mužstva. V první lize už červenobílý dres nosit nebude. „Ze Slavie jsem ani tak odcházet nechtěl, ale nepřišla adekvátní nabídka,“ řekl Bednář deníku Právo.

Produktivní útočník, jenž získal tituly v ruské i české lize, po sezóně váhal mezi několika variantami, další zahraniční angažmá zamítl. „S manželkou rozhodli, že zůstaneme v Čechách. Já se rozhodoval mezi Plzní a Hradcem. A Hradec se mi jeví jako momentálně podstatně silnější mužstvo,“ prohlásil Bednář.

Rozhodly ambice

Právě ambice Mountfieldu hrály podle jeho slov hlavní roli v rozhodování, minulou sezónu plnou porážek už nechtěl opakovat. „Díval jsem se hlavně na sportovní stránku. Po loňské sezóně si chci spravit chuť, hokej konečně zase užít a pobavit diváky,“ těší se na nové angažmá v Hradci, jenž v uplynulé sezóně skončil po vyřazení od Sparty ve čtvrtfinále.

Bednář podepsal kontrakt na příští sezónu. „Ale s Jardou máme gentlemanskou dohodu, že když bude panovat vzájemná spokojenost, před koncem sezóny si sedneme a dohodneme se na další rok,“ říká předseda představenstva klubu Miroslav Schön.

Od hvězdné posily si slibuje zvýšení produktivity, která v uplynulé sezóně Východočechy trápila. „Není tajemstvím, že ofenzíva byla naší slabinou, kromě první lajny jsme měli problém s koncovkou. A Jarda je koncový hráč, což dokazoval v předchozích sezónách. A také vítězný typ,“ dodává Schön.

Rozhovor s Jaroslavem Bednářem najdete v zítřejším Právu.

Reklama