Hlavní obsah

Nabídka z ciziny nepřišla a tak zůstávám v Liberci, říká Valský

Liberec

Až v průběhu letní přípravy se připojil k hokejistům Liberce útočník Jakub Valský. Pozdější nástup do tréninkové dřiny v klubu měl povolený proto, že do konce dubna působil v reprezentačním týmu chystajícím se na mistrovství světa v Praze. Touhy znovu se dostat do národního mužstva se nevzdává ani před novou sezónou, v níž by rád dosáhl i extraligového úspěchu s Bílými Tygry. „Chtěl bych, abychom měli co nejvyšší cíle,“ svěřil se Valský v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Jakub Valský

Článek

Jak budete vzpomínat na svoje reprezentační starty v ročníku 2014/2015?

Jen v dobrém. Sehrál jsem asi dvanáct zápasů v rámci Euro Hockey Tour i dalších akcí a v podstatě jsem absolvoval všechny turnaje, pokud jsem nebyl zraněný. Vážím si i účasti v přípravném kempu před MS. Do konečné nominace pro šampionát jsem se nedostal, ale s tím se u mě vzhledem k posilování kádru o hráče z NHL nedalo asi moc počítat. To bych musel mít absolutně výtečnou formu.

Co vám tedy daly mezinárodní zkušenosti?

Jisté sebevědomí, které jsem se snažil přenést i do extraligy.

Jaká byla reakce libereckých spoluhráčů, že jste se teď vrátil do týmu v roli reprezentanta?

Po návratu tam byla i legrace v tom smyslu, žsi do mě každý občas šťouchne. Ale jinak je to v pohodě (úsměv).

V národním mužstvu jste na jaře nastupoval i s Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem, kteří nyní přišli ze zahraničí do Liberce. Co od nich v klubu očekávají?

S Birnerem jsem hrál chvíli v reprezentaci dokonce v jednom útoku při nějakém turnaji. Je zajímavé, že jsem se s ním potkal nejprve v národním týmu a teprve od července budeme spoluhráči v Liberci. A Řepíka dobře znám, protože je se mnou stejný ročník narození a hráli jsme v žákovské a mládežnické lize. Myslím, že oba kluci mají v extralize co ukázat. A budou pro nás hodně platnými hráči.

Z extraligy odchází do KHL nebo i do zámoří řada vašich reprezentačních kolegů - dosud liberecký Filippi, třinecký Roth, plzeňský Mozík, brněnský Kempný, vítkovický Roman, pardubičtí Radil a Zohorna, litvínovský gólman Francouz i další. Vás lukrativní cizina neláká?

Klukům asi přišla zajímavá nabídka, mně ne. Momentálně jsem pod smlouvou v Liberci. Chci za něj hrát a udělat nějaký výsledek. Dáme si nejvyšší cíle pro extraligové play off.

A co myšlenky na reprezentaci pod novým trenérem Vladimírem Vůjtkem starším?

Určitě udělám všechno, abych se v kádru udržel. Doufám, že znovu dostanu šanci.

Reklama

Související témata: