Hlavní obsah

Sparta získala slovenské hokejisty Kudrnu a Čajkovského

Dalšími posilami hokejové Sparty jsou slovenský útočník Andrej Kudrna a jeho krajan obránce Michal Čajkovský. Oba si vyzkouší českou extraligu poprvé v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Hlinka (17) ze Sparty oslavuje vítězný gól v semifinále s Třincem, objímá ho Jan Buchtele - ilustrační foto.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kudrna dosud působil ve Slovanu Bratislava, s kterým si zahrál KHL. V uplynulé sezóně také hostoval v Banské Bystrici. "Andrej působí na pozici levého křídla, kde potřebujeme posílit. Je to mladý hráč, který má zkušenosti z KHL i zámoří, a chceme mu dát šanci a pracovat s ním," řekl sportovní manažer Sparty Patrik Martinec na klubovém webu.

V zámoří hrál Kudrna v letech 2008 až 2011 v juniorské lize WHL. "Minulou sezónu jsem byl hráčem Slovanu a hostoval v Bystrici. Obě varianty byly ve hře, ale chtěl jsem jinam. Když se ozvala Sparta, nebylo co řešit," uvedl šestý nejproduktivnější hráč play off slovenské extraligy, v němž pomohl Banské Bystrici do finále.

Také Čajkovský hrál v mládežnických týmech Slovanu Bratislava, od roku 2010 byl v zámoří, kde vystřídal několik soutěží. V uplynulé sezóně hrál AHL za farmu Washingtonu Hershey Bears a také ECHL. "I Michal je mladý hráč, který bude mít šanci u nás ukázat, co v něm je. Oba přicházejí proto, aby rozšířili náš kádr a byli posilami," uvedl Martinec na adresu někdejšího účastníka MS do 18 a 20 let.

"Sparta má obrovskou tradici a jsem hrozně rád, že o mě taková organizace projevila zájem. Velmi si toho cením a hlavně se moc těším na angažmá v Praze," řekl Čajkovský.

Už dříve se do Sparty vrátil útočník Tomáš Netík.

Reklama

Související témata: