Hlavní obsah

Obránce Ševc se vrací do extraligy, na tři roky se upsal Bílým Tygrům

Novou posilou hokejistů extraligového Liberce se stal Martin Ševc. Třiatřicetiletý obránce, který odehrál minulou sezónu ve švédské Skelleftee, podepsal s Bílými Tygry smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Martin Ševc je novou posilou Liberce.

Článek

„Zaujala mě vize tohoto týmu, který se chce vrátit do nejvyšších pater tabulky. Je tu spousta mladých a šikovných kluků, kteří jsou hladoví po úspěchu. Chceme určitě také zabojovat v Lize mistrů a postoupit ze skupiny," prohlásil účastník loňského mistrovství světa po podpisu kontraktu.

Právě základní skupina Ligy mistrů bude pro kladenského odchovance pikantní v tom ohledu, že v ní v dresu Severočechů nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům ze Skelleftey.

Liberec je třetím extraligovým klubem, za který bude Ševc nastupovat. Kromě mateřského Kladna hrál v roce 2012 krátce i v Plzni. V zahraničí si vyzkoušel i KHL (Minsk a Lev), švédskou nejvyšší soutěž (vedle Skelleftey i Färjestad) a švýcarskou ligu za Basilej. Extraligu si zahraje po třech letech.

„Martin je hráč, který neumí a nechce prohrávat, navíc má vzorový přístup. Věřím, že vedle něj vyrostou další reprezentační obránci," prohlásil liberecký trenér Filip Pešán. Ševc je po útočnících Birnerovi, Řepíkovi a Stránském čtvrtou letní posilou Bílých Tygrů.

Reklama

Související témata: