Hlavní obsah

Jakub Svoboda bude hostovat v Pardubicích

Pardubice

Hokejista Jakub Svoboda po osmi letech opět oblékne pardubický dres. Pětadvacetiletý útočník hrál v Pardubicích v sezóně 2006/07 v juniorské kategorii, nyní se vrací na roční hostování. Jeho posledním působištěm byl letos Zlín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Pardubic oslavují vedoucí gól na Spartě.

Článek

Předtím Svoboda hrál v brněnské Kometě a v roce 2012 jí pomohl k postupu do finále play off extraligy, ve kterém Brňané nestačili právě na Pardubice.

"Když se naskytla příležitost angažovat Jakuba Svobodu, tak jsem vůbec neváhal. Po odchodech Tomáše Zohorny a velmi pravděpodobném Lukáše Radila jsme potřebovali doplnit tým kvalitními hráči. Kuba má drajv na bránu, je střelcem," řekl sportovní manažer Dynama Dušan Salfický na klubovém webu.

Svoboda odehrál v extralize 256 utkání s bilancí 60 branek a stejného počtu gólových nahrávek. "Kuba přichází na roční hostování bez souhlasu mateřského klubu. Využíváme nového pravidla, bereme Jakuba na rok. Pokud budeme se vzájemnou spoluprací spokojeni, tak jsme se ústně dohodli na možnostech jejího dalšího pokračování," konstatoval Salfický.

Reklama

Související témata: