Hlavní obsah

Extraligovým Hráčem týdne je Václav Novák

PRAHA

Václav Novák byl největší hvězdou uplynulého týdne v hokejové Tipsport extralize dle hodnocení redakce Sport.cz. Kapitán libereckých tygrů dokázal ve třech zápasech nasbírat šest kanadských bodů za čtyři branky a dvě asistence. Nováka úspěšná produktivita katapultovala až do reprezentace, kam byl poprvé nominován pro nadcházející turnaj Karjala ve Finsku.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Hokejisté Liberce naposledy porazili rozjeté Vítkovice - archivní foto.

Článek

Stejně jako během loňské sezóny bude sledovat a hodnotit redakce Sport.cz každý týden výkony hráčů v české Tipsport extralize. Při hodnocení je kromě statistických čísel brán zřetel především na užitečnost hráče pro svůj tým v daném týdnu.

Uplynulý týden byl velmi úspěšný pro Bílé Tygry z Liberce. Severočeši postupně porazili Znojmo, Pardubice i Vítkovice a polepšili si v tabulce na stříbrnou příčku za dosavadního lídra ze Slavie. Do žebříčku se kromě Nováka prosadili ještě jeho slovenští spoluhráči Lubomír Vaic a Igor Rataj.

Nejlepší výkony hokejistů v extralize:
(týden od 25. do 31. října)
1. Václav Novák (Liberec)36 (4+2)
- v úterý gól a asistence proti Znojmu (4:1), v pátek gól a asistence v Pardubicích (4:2), v neděli dva góly včetně vítězné branky proti Vítkovicím (4:3)
2. Lubomír Vaic (Liberec)36 (2+4)
- v úterý gól a asistence proti Znojmu (4:1), v pátek gól a asistence v Pardubicích (4:2), v neděli dvě asistence včetně přihrávky na vítěznou branku proti Vítkovicím (4:3)
3. Radek Fiala (Litvínov)3(3-0-0)
- v úterý vychytal nulu proti Plzni (4:0), v pátek vítězství ve Znojmě (5:1), v neděli vítězství proti Kladnu (3:2P)
4. Jan Peterek (Třinec)35 (1+4)
- v úterý vítězný gól a asistence proti Kladnu (4:2), v pátek dvě asistence na ledě Sparty (3:2), v neděli asistence proti Znojmu (2:2)
5. Petr Ton (Sparta Praha)34 (4+0)
- v úterý dva góly včetně vítězné branky v Budějovicích (3:1), v pátek gól proti Třinci (2:3), v neděli gól proti Pardubicím (3:2P)
6. Jaroslav Kudrna (Třinec)34 (2+2)
- v úterý gól a dvě asistence včetně přihrávky na vítěznou branku proti Kladnu (4:2), v pátek gól na ledě Sparty (3:2)
7. Marek Černošek (Sparta Praha)34 (1+3)
- v úterý asistence v Budějovicích (3:1), v neděli gól a dvě asistence včetně přihrávky na vítěznou branku proti Pardubicím (3:2P)
8. Josef Beránek (Slavia Praha)34 (2+2)
- ve středu asistence proti Zlínu (2:3), v sobotu gól na ledě Vítkovic (2:2), v neděli gól a asistence na vítěznou branku v Budějovicích (5:2)
9. Pavel Janků (Vsetín)34 (2+2)
- v pátek gól a asistence v Kladně (3:1), v neděli gól a asistence proti Plzni (3:3)
10. Igor Rataj (Liberec)34 (1+3)
- v pátek dvě asistence včetně přihrávky na vítěznou branku v Pardubicích (4:2), v neděli gól a asistence proti Vítkovicím (4:3)

Reklama