Hlavní obsah

Sparta už má náhradu za Ďalogu. Obranu vyztuží kanadský tvrďák

Praha

Novou posilou ze zámoří hlásí hokejisté pražské Sparty. Dres pražského celku oblékne kanadský obránce Ryan Glenn, pětatřicetiletý zadák, jenž naposledy působil ve finském klubu Kärpät Oulu, s nímž dobyl mistrovský titul. Vedení Pražanů zároveň definitivně potvrdilo odchod slovenského beka Marka Ďalogy, který se již začátkem května dohodl na angažmá v Kazani.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský obránce Ryan Glenn v dresu Kärpätu Oulu.

Článek

Glenn prošel v roce 2000 draftem NHL a jako 145. hráče v pořadí si ho vybral Montreal. V nižší AHL bojoval o šanci, ale ve slavné soutěži příležitost nikdy nedostal. V roce 2008 zamířil do Švédska, následně hrál ve Finsku, Rakousku a poté zvolil návrat zpět do země tisíců jezer. K titulu Kärpätu přispěl v 56 duelech základní části 19 body (5+14), v 16 zápasech play off přidal gól a čtyři nahrávky.

"Došlo k dohodě všech tří stran - Sparty, Oulu i hráče, takže Ryanův příchod je hotový," řekl pro sparťanský web sportovní manažer Patrik Martinec. "Jedná se o velmi zkušeného hráče," doplnil.

Ten rovněž vysvětlil, proč Ďalogův přesun do Kontinentální ligy nabral až nyní definitivní obrysy, ačkoli se o jeho dohodě s Kazaní psalo již před měsícem a půl.

"Čekalo se, až Kazaň podepíše smlouvu se Spartou. Aktuálně je vše vyřešené, a pokud Marek projde lékařskou prohlídkou v Kazani, tak bude přestup definitivní. Děkujeme mu za služby, které pro Spartu odvedl, a přejeme mu v novém působišti hodně úspěchů," uvedl Martinec.

Reklama

Související témata: