Hlavní obsah

Už i rozhodčí mají svého manažera. Dělat jim ho bude zkušený a stále aktivní sudí

Patří k nejlepším a nejuznávanějším českým hokejovým sudím, od nové sezóny bude Vladimír Šindler kromě pískání působit ještě v nové funkci. Jednačtyřicetiletý arbitr byl jmenován manažerem rozhodčích Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), takže bude mít na starost mimo jiné stanoviska k pravidlovým podnětům klubů, videosemináře pro profesionální rozhodčí a účastníky projektů Akademie rozhodčích ČSLH, stejně jako přednášky, školení a semináře pro rozhodčí v dalších soutěžích.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejový rozhodčí Vladimír Šindler.

Článek

„Rozhodčí jsou důležitou součástí hokejového prostředí a shodli jsme se na tom, že je nutné, aby se jim – spolu s odbornou komisí – věnoval na plný úvazek i profesionální pracovník svazu," prohlásil prezident ČSLH Tomáš Král. „Jsem rád, že jsme se na spolupráci domluvili právě s Vladimírem Šindlerem, který patří k nejlepším, nejzkušenějším a nejuznávanějším mezinárodním rozhodčím."

Šindler, který se zúčastnil dvou olympijských her a dvanácti seniorských světových šampionátů, na nichž v letech 2003 a 2015 dokonce řídil finálový zápas, bude od nového ročníku zároveň sledovat a hodnotit zápasy řízené rozhodčími, kteří jsou součástí projektů Akademie. Úzce tak bude spolupracovat s komisí rozhodčích vedenou Pavlem Halasem.

Souběžně s tím se však Šindler dál bude věnovat kariéře profesionálního sudího, kterým je už od roku 2006. V české extralize dosud jako hlavní rozhodčí odřídil takřka osm set duelů.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice