Hlavní obsah

Kladno věří, že zlá série končí

KLADNO

Pět zápasů čekali hokejisté Kladna na vítězství. Zlá série gradovala prohrou se Vsetínem. Výkon bez jiskry byl vrcholem mizérie. Duel v Litvínově a následné měření sil se Spartou naháněly oslabenému mužstvu hrůzu, ale Kladenští se v nich zvedli. Na ledě Chemopetrolu vyválčili bod a v bitvě s odvěkým pražským rivalem přidali další dva.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Už jsme cítili zvýšenou nervozitu," přiznává obránce Libor Procházka, jeden z nejzkušenějších v kádru Rabatu. "Věděli jsme, že to musíme zlomit. A bylo to na nás, starších. Nemůžeme to házet na juniory," říká. "Nálada je teď bojovnější, než když v minulých týdnech přicházely zprávy o zraněných," přitakává i útočník Radek Gardoň.

Po senzační výhře nad Slavií postihly Rabat prohry v Liberci, s Karlovými Vary, v Třinci, se Vsetínem a v Litvínově v prodloužení. "Se Vsetínem to měly být tři tutové body, místo toho takový výsledek," mávne rukou L. Procházka. "To jsme byli zoufalí," přiznává Gardoň.

Po boji v Litvínově se však kladenským borcům vrátilo sebevědomí. "Ten zápas nám vyšel, bylo tam patrné zlepšení, i když jsme měli jen bod," přesvědčuje Gardoň. "Po Litvínovu jsme byli klidní, protože jsme hráli kvalitně jako celek. Bojovali jsme, ten bod měl cenu vítězství," pokyvuje hlavou kapitán Josef Zajíc.

Proti Spartě jiný tým

Do zápasu se Spartou tak vstoupil úplně jiný tým než do předešlé domácí bitvy se Vsetínem. Místo svěšených hlav a mátožných postav bylo kladenských hokejistů plné kluziště. "Člověk si pořád říká, že jde o Spartu, a tak je nahecovaný ještě o malinko výše. Chtěli jsme to zlomit," přiznává L. Procházka, který ještě v minulé sezóně právě ve Spartě působil.

"Bylo to vážně dobré. Snad jsme to zlomili," věří Gardoň. Připomíná však, že z holešovického týmu letos nejde strach: "Sparta už není to co dříve. Dá se porážet, nikoli jen porazit." A obránce L. Procházka potvrzuje: "Byli hodně zatažení. Přišlo mi, že zapnuli vždy na dvě minuty a pak zase nic."

Kladno nyní stojí před čtyřmi zápasy venku po sobě, každopádně vyhlíží reprezentační přestávku. "Poslední zápasy hrajeme na tři pětky. Někdy chybí síly," připouští Gardoň. "Zraněných je hodně. Zmobilizujeme síly a kvalitně potrénujeme," těší se L. Procházka. Na řadu přijde pilování koncovky, ta dělá Kladnu problém. V pěti zápasech jen devětkrát skórovalo. "Šancí je hodně, jen chybí gólové vyjádření," uvědomuje si Gardoň. "Hodně nám chybí mozek v osobě Patery," přiznává Zajíc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články