Hlavní obsah

Trápící se mistr trejdy nechystá

PARDUBICE

Smutek ze současné situace a přesvědčení, že herně i výsledkově již brzy půjdou nahoru, se mísí v pardubických hokejistech. Dva poslední nešťastné duely prohloubily jejich momentální krizi, hráčské trejdy ale v plánu vedení klubu nemá.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Na Spartě vedli pět minut před koncem o dva góly, přesto prohráli v prodloužení. V úterý Třinec přehrávali, ale se všemi body z Pardubic odjížděli Oceláři. "Podobný vývoj jsem předpokládal, před sezónou se nám rozpadly dvě pětky, navíc se nám zranila brankářská jednička Lašák," bez emocí vysvětluje současnou situaci generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Kádr šampióna zasáhlo během letní přestávky zemětřesení. Ne všechny posily se zatím prosazují. Například Jan Čaloun přišel na východ Čech s pověstí obávaného kanonýra, bilancí čtyř gólů po 22 kolech ji rozhodně nenaplňuje.

Trpělivost už pomalu dochází i fanouškům, neproměněné šance v úterý doprovázel pískot, v pardubické hale dlouho neslýchaný. "Samozřejmě to vnímáme, musíme udělat vše pro to, aby se neopakoval," burcuje pardubický kapitán Tomáš Blažek.

Trpělivost, prosím

"Chtěl bych fanoušky poprosit o trpělivost, do play-off je ještě času dost. Zvedneme se, o tom jsem přesvědčen," říká Kusý. Hráčské výměny, které by oživily hru, v plánu nemá. "Nevylučuji některé příchody, ale v Česku pro nás nějaké trejdy nepřicházejí v úvahu, tady ti hráči k dispozici prostě nejsou," tvrdí manažer.

Reálný není ani návrat Petra Průchy, jehož si z Pardubic vzali do NHL New York Rangers, ale poslali ho na farmu. "Bohužel smlouva neumožňuje, aby se hráč draftovaný ve druhém a vyšším kole vrátil. Je majetkem klubu NHL, a ten si s ním může dělat, co chce. Jedině, že by docílil rozvázaní smlouvy s klubem, čemuž nevěřím, protože mu to jeho agent nedovolí," bezmocně krčí rameny Kusý.

Proti smlouvě s NHL dlouho bojoval: "Ukazuje se to, na co jsme upozorňovali. Čtyřiadvacátého srpna nám odešli dva hráči a my doteď neviděli ani korunu. Jsme pro ně kus hadru, který nikoho nezajímá, už tři měsíce čekáme na peníze. Kde je máme brát?"

Prvním krokem, kterým se obhájce titulu pokusí pozvednout svoji hru, jsou změny v jednotlivých formacích. "Dosud jsme se je snažili držet, ale zdá se, že současná spolupráce přestala fungovat," vysvětluje pardubický asistent Jiří Šejba. "Někdy to pomáhá, musíme čekat, jestli se to zlomí. A ono se to zlomí," věří Blažek.

Jeho tým už se těší na reprezentační přestávku, kdy bude čas si odpočinout a potrénovat. "Tenhle měsíc je dost náročný. Doma se navíc hraje dost těžko, když se musíte probíjet do obrany proti stylu, který se u nás povoluje. Stojí to strašně moc sil a v únavě je pak těžké hrát," stýská si pardubický kapitán.

Reklama

Související témata: