Hlavní obsah

Juřík roli třineckého spasitele odmítá

PARDUBICE

Jak polití živou vodou zapůsobil na třinecké hokejisty příchod Jiřího Juříka na trenérskou lavičku. Holohlavý muž bez předchozí zkušenosti s velkým" hokejem vyzvedl své svěřence z výsledkových bažin do světla boje o příčky v play-off.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Třince mají nového trenéra.

Článek

Na oba výsledkové póly si sáhli třinečtí hokejisté během posledních čtrnácti zápasů. Před pěti týdny potvrdili vítězstvím nad Pardubicemi slušný vstup do soutěže. Jenže pak přišlo herní tápání a osm zápasů bez výhry.

S Juříkovým příchodem nastal obrat a Třinec pro změnu už šest kol neví, jaké je to prohrát. Kruh se uzavřel úterní výhrou nad Pardubicemi. "Na hráčích ležel psychický balvan, teď už je v šatně lepší atmosféra, kluci vtipkují. Ale já žádné radikální změny neprovedl, jen jsme si řekli, že nechceme dělat žádné výměny a dodali si sebedůvěru," skromně vykládal Juřík.

Cení si i toho, že má dva vyrovnané gólmany, za zraněného Biegla už několikrát během sezóny skvěle zaskočil Martin Vojtek. "Trochu jsme změnili systém, ale hlavně se k nám obrátilo štěstí a vyhráváme zápasy, které jsme předtím prohrávali," hledal gólman příčiny aktuální formy. V Pardubicích měl ale jeho tým namále, domácí po srovnání na 1:1 soupeře drtili. "Báli jsme se," přiznal Vojtek. "Pokaždé, když dostaneme gól, se z toho dalších pět minut dostáváme," dodal.

Oceláři mají v kádru hned několik bývalých hráčů Pardubic, a tak se klubová kasa těšila na tučný příspěvek. "No jo, už podruhé jsme je porazili, klukům se to prodraží. A to je dobře," usmíval se Vojtek.

Reklama

Související témata: