Hlavní obsah

Karlovy Vary začaly brát v extralize bohatým

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů sice balancují na hraně postupové osmičky do play-off, ale v posledních dvou kolech dokázaly, že mají na víc. Nejprve si vyšláply na minulého finalistu ze Zlína a o dva dny později otočily zápas i na ledě favorizované Slavie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Pražský zápas přitom dlouho nenasvědčoval, že by se ekipa z lázeňského města měla dočkat radosti. První třetina jí přinesla dva inkasované góly a nulu v kolonce šancí. Pak se ovšem gólman Čechmánek začal místo diskuzí se sudím Turčanem věnovat chytání a jeho spoluhráči ze dvou nenápadných akcí srovnali skóre.

"Kouč nám v kabině řekl, ať začneme konečně něco hrát, tak jsme ho jen poslechli," usmíval se Jan Alinč, který v prodloužení přisoudil hostům druhý bod.

"Venca Skuhravý výborně napadal a slávistický bek mi vlastně nechal puk, tak jsem vyrazil kupředu," líčil závěrečný moment zápasu, jemuž předcházela Novákova chyba. "Už jsem moc necítil nohy, ale věděl jsem, že je za mnou obránce. Hlavně jsme chtěl vystřelit rychle. Byla to pro mě dost dlouhá rovinka," popisoval trefu mezi Hronkovy betony.

Kouč Karlových Varů Zdeněk Venera tvrdil, že jeho tým mohl získat dokonce i tříbodovou výhru. Měl k tomu k dispozici po Beránkově extempore dlouhou přesilovku na konci základní hrací doby. "Jenže Slavia to oslabení hrála moc dobře, strašně těžko se proti ní prosazovalo," oponoval Alinč.

Venera po prohře v západočeském derby v Plzni v 19. kole pozměnil složení útoků a vyplatilo se mu to. "Cením si hlavně toho, jak se hráči na Slavii dokázali zvednout. Nechtěli jsme utkání odevzdat, přesto jsme začali velice špatně. Ve třetí třetině jsme chtěli držet remízu a inkasovali při prvním střídání. Přesto se mužstvo dokázalo ještě probrat. To je velmi nadějné," cenil si trenér Karlových Varů, které stále čekají na první historickou účast v extraligovém play-off.

Reklama

Související témata: