Hlavní obsah

Brankáře Čechmánka lanaří německý Hamburk

PRAHA/HAMBURK

Hokejový gólman Roman Čechmánek může opustit extraligu a navléknout dres německého Hamburku. Tamní klub podle serveru hokej.cz projevil o jednoho z nejlépe placených hráčů domácí ligy velký zájem. Sám totiž kuriózně přišel během čtyř dnů o všechny tři své brankáře. Mimo hru jsou jak jednička týmu Kanaďan Rousson, tak i jeho náhradníci Steffen a Güttner.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Karlových Varů Roman Čechmánek

Článek

Čechmánek před sezónou přišel do Karlových Varů jako záruka postupu do play-off, do nějž se západočeský klub nikdy neprobojoval. Avšak po špatném úvodu sezóny pustil do branky Lukáše Mensatora a náhradník, který měl čtyřiatřicetileté hvězdě původně krýt záda, držel svého konkurenta dlouho na střídačce. Odchytal o zápas víc, ale má na kontě méně proher.

Pohroma brankářů v Hamburku

Proto možná olympijský vítěz zamíří tam, kde bude mít silnější pozici. V Hamburku by ji dokonce měl skálopevnou, klubu se v posledních dnech zranili všichni tři gólmani. Jako první vypadl v pondělí Kanaďan Boris Rousson, jednička klubu, jenž si poranil vazy v pravém koleni a sezona pro něj skončila. Den poté si jeho náhradník Steffen natrhl pravý stehenní sval, což znamená pauzu na dva měsíce.

A dnes si neštěstí vybralo za oběť i třetího brankáře Tobiase Güttnera, jehož na tréninku trefil puk do kolena, hráč byl s otevřenou ranou převezen do nemocnice a na led bude moci nejdřív za deset dní. Krátce poté se Hamburk ozval.

Vary nabídku potvrdily, zváží ji

"Dnes po obědě nám přišla nabídka z Hamburku, klub Romana chce. Šlo ale o první kontakt, je to příliš čerstvé. My jsme ihned odpověděli a budeme dál jednat až podle toho, jak zareaguje druhá strana," tvrdí generální manažer Varů Miroslav Vaněk. Čechmánek, olympijský vítěz z Nagana, o zájmu Hamburku ví. "Zájem byl o mne i odjinud," řekl pro hokej.cz gólman. Víc případnou změnu dresu komentovat nechtěl.

Reklama

Související témata: