Hlavní obsah

Hokejisté Liberce přivítají v zaplněné hale Slavii

PRAHA

Na ledě deset kol neporaženého Liberce se představí pražská Slavia a Tipsport Arena má být poprvé na hokej zcela zaplněna. Souboj druhého s prvním je šlágrem páteční extraligy, předehru obstará státní hymna zpívaná Janem Kalouskem. "Zápas si zaslouží parádní diváckou kulisu, my navíc potřebujeme podporu fanoušků," tvrdí trenér Josef Paleček, jehož svěřenci doma letos ještě neprohráli.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Souboj Liberce se Slavií slibuje napínavou podívanou.

Článek

"Mužstvo během čtyřtýdenní série bez porážky nabralo sebedůvěru, daří se mu v koncovce a lépe funguje i souhra při obranné činnosti. Respektujeme sílu slávistů, kteří mají nesmírně vyvážený tým, ale nechceme, aby vzrostl jejich sedmibodový náskok," uvažuje liberecký kouč.

Hosté postrádají nejproduktivnějšího hráče Beránka, který proti Varům dostal trest ve hře a má automaticky na jedno utkání zastavenou činnost. "Kvůli citelnému oslabení měníme složení útoků. Do branky už ale může Franěk, který měl horečky. Liberec je v laufu, musíme proti němu hrát důrazně do těla, nedat prostor a zkusit uspět z brejků. Důležité budou i přesilovky," líčí trenér Vladimír Růžička, který zřejmě nasadí i svého syna.

Hokejová Tipsport extraliga - 22. kolo:
17:00TŘINEC (11. - 27 b.) - PLZEŇ (12. - 23 b.)
Série šesti utkání bez prohry nabudila tým, zraněn Frolo a nejistý start Biegla. Kouč Sýkora je i sportovní manažer, kolenní vazy trápí Kracíka, Straka fit.
17:30KARLOVY VARY (9. - 28 b.) - BUDĚJOVICE (8. - 29 b.)
V brance by měl zůstat Čechmánek, Vary by chtěly využít herní krize soupeře. Marodka hostí se netenčí, schází Veselý, Šimánek, Bělohlav, Jindra i Hanzal.
17:30LITVÍNOV (13. - 22 b.) - VÍTKOVICE (4. - 37 b.)
Litvínovu se uzdravil Trávníček, dlouhodobě ale marodí Hranáč, Ťupa i Martinec. Vítkovice postrádají jen zraněného I. Padělka, přejí si hrát jednoduše a bez chyb.
18:00PARDUBICE (10. - 28 b.) - KLADNO (7. - 29 b.)
Mimo zůstává brankář Lašák, mění se útoky: Lubina přijde k Čalounovi. Kladno nasadí jen tři útoky a do branky juniora Lva.
18:30LIBEREC (2. - 39 b.) - SLAVIA (1. - 46 b.)
Liberci onemocněl Hanzlík, zpátky v obraně je ale Hlavačka, čeká se plné hlediště. Slavii chybí potrestaný Beránek, záda bolí Sobotku, do branky se vrací Franěk.
18:30SPARTA (6. - 30 b.) - ZNOJMO (5. - 31 b.)
Na marodce je stále Vykoukal, Tabaček, po operaci kolena útočník Chabada. Znojmo čeká na vítězství už devět kol, stále scházejí zranění Dopita s Chvátalem.
Utkání Vsetín - Zlín se dohrává v sobotu

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články