Hlavní obsah

Čechmánek dostal ve Varech svolení k odchodu

Odchodu hokejového brankáře Romana Čechmánka z Karlových Varů už nic nestojí v cestě. Čtyřiatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana požádal vedení západočeského klubu o uvolnění a dostal souhlas. Podle pátečního vyjádření generálního manažera klubu Miroslava Vaňka má Čechmánek nabídky z Finska, Ruska a Německa. Nejvážnějším zájemcem o jeho služby je Hamburk, který už o hráčově angažmá začal jednat.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Karlových Varů Roman Čechmánek

Článek

Zcela jasno o brankářově odchodu má být příští týden. "Už jsme mu dali vědět, že mu nebudeme bránit. Je pro nás nyní nejdražším druhým brankářem v extralize. Záleží jen na finanční nabídce Hamburku, která pro nás musí být zajímavá," řekl Vaněk. Čechmánek patří s odhadovaným ročním příjmem sedm miliónů korun k exkluzivně placeným hráčům extraligy.

Movitý německý klub, za nímž stojí hamburská městská banka, akutně shání kvalitního gólmana. Během čtyř dnů se mu zranili všichni tři brankáři, které má na ligové soupisce. Dnes sice získal dva nové, ale jde jen o záskok do té doby, než sežene skutečnou jedničku.

Devatenáctiletý Ziffzer byl v Eisbären Berlín i před příchodem Čecha Pöpperleho jen náhradníkem a třicetiletý Schröder dosud působil v druhé německé lize. Tamní fanoušci si přitom zvykli na velké jméno v brance. Během výluky v klubu v minulé sezoně chytal Jean Sebastien Giguere.

Čechmánek nebyl v Karlových Varech spokojený

Hamburku patří v čtrnáctičlenné tabulce desáté místo. Vary jsou na tom v extralize o příčku lépe, ale Čechmánek nebyl poté, co se ocitl v roli druhého brankáře, v klubu spokojen. Podle Vaňka jen těžko smiřoval s tím, že se stal náhradníkem a kryje záda jednadvacetiletému Lukáši Mensatorovi.

"Sám si ale uvědomuje, že není v optimální pohodě. Ocitl se tady pod obrovským tlakem, který není pro jeho další výkonnost optimální. Přitom na sobě velmi tvrdě pracuje," poznamenal Vaněk. Čechmánek přišel do karlovarské Energie před zahájením letošního extraligového ročníku, s klubem uzavřel roční smlouvu s opcí na další sezónu.

Pokud odejde, klub bude muset shánět druhého gólmana k Mensatorovi, který svému slavnějšímu spoluhráči uzmul post jedničky. "Mensator je velmi kvalitní brankář a podává výborné výkony. Sehnat dvojku nebude problém. Sledujeme několik brankářů z první ligy, ale jména zatím nebudeme zveřejňovat," dodal Vaněk. Smlouvu s klubem má uzavřenou je dvacetiletý Ondřej Jirkův, toho času na hostování v Kadani.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice