Hlavní obsah

Hylák zapomínal na debakl s Kladnem při modelaření

PLZEŇ

První nulou v letošní sezóně a teprve druhou v kariéře pomohl brankář Alexandr Hylák pardubickým hokejistům k nedělnímu vítězství nad Plzní. To zažíval slastné pocity, tolik odlišné od domácího výbuchu s Kladnem, kdy po čtyřech inkasovaných gólech potupně střídal.

Článek

"V pátek to bylo špatné. Vážně nepříjemný den. Nesáhl jsem si na puk a dostal čtyři branky," vracel se Hylák po nedělním vítězství nad západočeským týmem ke kladenskému nezdaru. "Kluci mi nic nevyčítali. Spíše se mě snažili povzbudit. Já jsem si druhý den na pozápasovém tréninku pořádně máknul, abych zapomněl," vyprávěl jedenadvacetiletý gólman.

Volné sobotní odpoledne pak zasvětil modelářskému koníčku. "Skládám plastikové modely. V sobotu jsem dal dohromady bojové vozítko z Vietnamu. Vyčistil jsem si hlavu," líčil Hylák. Dokonale se mu to ale nepodařilo. "V hloubi duše jsem přesto ale ten nepovedený zápas měl. Ale nakoply mě dva dobré zákroky proti plzeňským útočníkům. A taky mi hodně pomohli důslednou obranou kluci," chválil spoluhráče Hylák.

Čistému kontu nepřikládal mimořádný význam. "Je to fajn, jistě, ale pro nás znamená vítězství z Plzně velkou úlevu. Zvláště když nás čeká reprezentační přestávka. Alespoň budeme mít lepší pohodu," těšilo pardubického brankáře. Právě psychické rozpoložení je podle něj klíčem ke zlepšení dosud tápajících Pardubic. "Je to o hlavě, o pohodě. Strašně se nadřeme na góly. Teď si odpočineme a potrénujeme. Ke konci už jsme toho měli vážně dost. Vždyť se hrálo čtrnáct zápasů v hrozně rychlém sledu."

Reklama

Související témata: