Hlavní obsah

Útočník Olesz se ve Vítkovicích dohodl na nové smlouvě

Ostrava

Dobrá zpráva pro příznivce hokejových Vítkovic. Devětadvacetiletý útočník Rostislav Olesz se s vedením klubu dohodl na novém tříletém kontraktu.

Foto: Aleš Krecl

Rostislav Olesz prodloužil ve Vítkovicích smlouvu

Článek

„Měl jsem i jiné nabídky, ale nakonec jsem rozhodl zůstat doma. Mám to patnáct minut na zimák, jsem ve městě, ve kterém jsem vyrostl. V rozhodování pomohla i rodina. Syn nastupuje do školky a to poslední, co bychom chtěli, je jít někam na půl roku do zahraničí," popsal důvody zkušený Olesz.

Olesz se po svém návratu ze Švýcarska stal v minulé sezóně velice brzy jedním z lídrů Vítkovic, a to jak na ledě, tak v kabině. Bývalý hráč Floridy Panthers či New Jersey Devils dal ve 43 zápasech loňské sezóny 12 gólů a na dalších deset přihrál. „Odešel bych jedině v případě nabídky ze Švýcarska. To je v tuto chvíli jediná země, ve které bych kromě Česka chtěl hrát hokej. Rusko nebo další krajiny nepřipadaly v úvahu ani v době, kdy jsem se vracel z NHL a nepřipadají v úvahu ani teď," řekl Olesz.

Vítkovice v letní přestávce získaly brankáře Pavla Kantora z hradeckého Mountfieldu, obránce Davida Šticha ze Slavie Praha a Karola Slobodu, který se vrátil z KHL, a také útočníka Stanislava Balána z Karlových Varů.

Klub naopak opustilo úderné útočné duo Vladimír Svačina, jež se stal posilou regionálního rivala z Třince, a Ondřej Roman. Toho zlákala nabídka ruského Jekatěrinburgu z Kontinentální ligy. Ve Vítkovicích, které v pondělí vyjely poprvé na led, skončil také Slovák Rudolf Huna a obránce Richard Stehlík (Kometa Brno).

Reklama

Související témata: