Hlavní obsah

Hokejisté Plzně vyjeli na led bez opor Mozíka se Simonem

Plzeň

Hokejisté Plzně zahájili dnes v rámci předsezónní přípravy tréninky na ledě. Na kluzišti Home Monitoring Arény se pohybovalo 35 hráčů, které čeká v prvních čtrnácti dnech dvoufázová příprava. V širokém kádru už chybějí útočník Dominik Simon s bekem Vojtěchem Mozíkem, kteří se budou prát o šanci v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Michal Straka

Článek

"Je to vlastně takové malé soustředění. Příští týden už nás čekají i první dva přípravné zápasy, po nichž už nějaké hráče vyřadíme. Část z nich pošleme do Klatov, kde máme farmu. Navíc nám několik hráčů odjede na reprezentační srazy," přiblížil nejbližší plány Indiánů hlavní trenér Michal Straka, jehož čeká první celá sezóna na pozici šéfa střídačky. Loni nahradil v listopadu odvolaného Milana Razýma a dovedl Západočechy na deváté místo.

Nadcházející ročník bude pro jeho tým náročný. I proto, že kádr Škody opustily mladé opory Mozík se Simonem, kteří zkoušejí štěstí v zámoří. "Očekávání jejich odchodu se naplnila. Extrémně nás to mrzí, ale na druhou stranu jim to přejeme. Jsme rádi, že jsme jim pomohli se v hokejové kariéře pozvednout a splnit si sen. Věřím, že to dokážou, moc bych jim NHL přál," uvedl Straka.

Potřebují útočníka

Ten si pochvaluje, že zatím žádného z hráčů netrápí zranění. Přesto by soupisku rád doplnil. "Nejvíc nás tíží post útočníka. Samozřejmě bychom chtěli někoho získat. Máme několik jmen vytypovaných a uvidíme, jak ta situace dopadne. Všechno se odvíjí od toho, kolik bude peněz a koho přivedeme do útoku. Pak bychom případně ještě zkusili sehnat obránce," uvedl Straka. "Máme v hledáčku pár hráčů ze zahraničí, ale přednost má jeden domácí hokejista, kterého už jsme chtěli dříve," nechtěl plzeňský kouč odtajnit vyhlédnuté posily.

Plzeňské vedení neprodloužilo smlouvy se zkušeným gólmanem Lukášem Mensatorem a slovenským útočníkem Jozefem Balejem. Tým Škody naopak posílil dvaatřicetiletý útočník a místní odchovanec Jaroslav Kracík, jenž se domů vrací po šesti letech. Z ročního hostování na Kladně přichází další forvard Tomáš Pitule a nový sportovní manažer Tomáš Vlasák přivedl z pražské Slavie třetí novou tvář do útoku Michala Poletína.

Žádné obavy

Do nadcházejícího ročníku nevstupuje Strakův soubor s přehnanými obavami. "Podle mě už minulá sezóna po odchodech bráchy (Martina Straky) a Tomáše Vlasáka nebyla vůbec špatná. Sice jsme vypadli už v předkole, ale měli jsme nejmladší mančaft v lize. Ti kluci budou letos už zkušenější a věříme, že to zvládneme," nepřipouští si Straka komplikace přes absenci Mozíka se Simonem.

"Myslím si, že každé mužstvo má za cíl postoupit do play off a nejlépe do první šestky. Vím, že to bude hrozně těžké. Určitě tam bude chtít být každý. Jiné cíle si ale dávat nemůžeme, přestože jsme trochu oslabili. Podobně ale končili stěžejní hráči ve Zlíně a třeba Litvínov přišel o Ručinského. Stále věřím, že se nám ještě podaří příchod alespoň jednoho hráče, který to mužstvo zvedne," dodal Straka, jehož svěřence čeká před startem extraligy 12 přípravných utkání.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín