Hlavní obsah

Hokejista Ton bude pokračovat v Brně. S Kometou podepsal novou roční smlouvu

Hokejový útočník Petr Ton bude i v příští sezóně oblékat dres extraligové Komety Brno. S vedením ambiciózního klubu, který nově trénuje bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik, se jednačtyřicetiletý kanonýr dohodl v pondělí na roční smlouvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ton bude i v příští sezóně oblékat dres brněnské Komety.

Článek

Kladenský odchovanec Ton přišel do Komety před rokem, kdy se stal po dlouholetém působení přebytečným ve Spartě. I na jihu Moravy dokázal naplnit pověst skvělého kanonýra a ve čtvrté extraligové sezoně za sebou pokořil metu dvaceti vstřelených branek. Za 51 utkání základní části si připsal 42 bodů (22+20), v play off už se mu však tolik nedařilo a v 12 duelech přidal jen jediný gól a tři asistence.

Na ostříleného veterána, který má zkušenosti i z finské nejvyšší soutěže a byl třikrát nejlepším střelcem extraligy, však chce spoléhat i trenér Hadamczik, jenž Kometu během léta převzal.

Tonovo setrvání kvitoval s povděkem i obránce Tomáš Kaberle, s nímž se klub dohodl na spolupráci před více než měsícem. "Čekal jsem, jak to dopadne. A jsem moc rád, že Petr zůstává a vytvoříme tady takový kladenský miniostrůvek," řekl dnes novinářům další odchovanec kladenského hokeje Kaberle.

Reklama

Související témata: