Hlavní obsah

Hokejisté Komety začali přípravu na ledě bez kouče Hadamczika

Brno

Hokejisté Komety Brno zahájili přípravu na ledě bez hlavního kouče Aloise Hadamczika, který se zotavuje po operaci kolena a připojí se k týmu za týden. Trenéři Kamil Pokorný a Karel Beran přivítali 24 hráčů a tři brankáře. Mezi hokejisty zatím chyběl kanonýr Petr Ton, který by se měl zapojit do přípravy v úterý po podpisu kontraktu na další sezónu.

Foto: www.hc-kometa.cz

Tomáš Kaberle chce v Brně dosáhnout na extraligový pohár.

Článek
Fotogalerie

Poprvé dnes v novém působišti trénoval zkušený obránce Tomáš Kaberle. "Spoluhráči mě přijali dobře. Příprava před sezónou je v mnoha věcech podobná, nevidím velký rozdíl mezi českými tréninky a zámořím. Snad jen v tom, že jsem na led chodil až v srpnu," řekl bývalý hráč týmů NHL Toronta, Bostonu, Caroliny či Montrealu. Naposledy hrál první ligu s Kladnem, ale návrat do nejvyšší soutěže s Rytíři nevybojoval. Příchod do Komety považuje sedmatřicetiletý bek za nový náboj. "Brno má velké ambice, což mě motivuje," řekl Kaberle.

Třetí tým minulého ročníku extraligy se bude první dva týdny připravovat v tréninkových halách za Lužánkami. Do mateřské DRFG Areny se Kometa přestěhuje začátkem srpna. Model přípravy nachystal Hadamczik, který se společně s asistenty sešel v pátek na celodenní poradě v Kravařích. "Rozpis tréninků jsme detailně probrali. V přípravě na ledě bude nyní hodně bruslení," řekl Pokorný. "Všichni hráči jsou v pořádku, nikdo není zraněný," dodal.

Od úterý do pátku čeká hráče dopoledne dvouhodinová příprava na ledě a odpoledne posilovna. Po víkendovém odpočinku si tento režim příští týden zopakují. S výjimkou úterý, kdy sehraje Kometa první přípravný zápas v Olomouci.

Program přípravných zápasů Komety Brno:
úterý 28. července: Olomouc - Kometa Brno
čtvrtek 30. července: Třebíč - Kometa Brno
úterý 4. srpna: Slovan Bratislava - Kometa Brno
úterý 11. srpna: Kometa Brno - Slovan Bratislava
čtvrtek 13. srpna: Kometa Brno - České Budějovice
úterý 18. srpna: Zlín - Kometa Brno
čtvrtek 20. srpna: Kometa Brno - Trenčín
úterý 25. srpna: Kometa Brno - Vítkovice
pátek 28. srpna: Trenčín - Kometa Brno
pátek 4. září: Kometa Brno - Olomouc
neděle 6. září: Kometa Brno - Zvolen

Reklama

Související témata: