Hlavní obsah

Hokejisté Olomouce vyjeli na led. Zkouší Eberleho, Soudka a Holce

Olomouc

Hokejisté Olomouce se po úspěšně zvládnuté baráži připravují na další sezónu mezi elitou. Loňský nováček v pondělí poprvé vyjel na led a nový kouč Zdeněk Venera postupně staví kádr, s nímž by rád zamířil do klidnějších extraligových vod. Vyhnout se barážovým bojům je také hlavní cíl Hanáků. Pomoci k jeho naplnění mohou i útočníci Robin Soudek, Jan Eberle či Miroslav Holec, kteří do klubu přišli na zkoušku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Poslední sezóna končila docela pozdě a hráči si potřebovali odpočinout, ale nyní už za sebou máme sedm týdnů přípravy na suchu a v pondělí i první trénink na ledě. Nechystáme se zařazovat nic převratného, teď to budou hlavně individuální činnosti a práce s pukem, čemu se chceme nejvíce věnovat," řekl ČTK trenér Venera.

Kouhouti se připravují v současnosti s více než třemi desítkami hráčů. "Trénujeme na šest pětek, máme tu hned několik hráčů na zkoušku a také některé juniory. Postupně budeme kádr zužovat. Samozřejmě chceme hráče vidět v zápasech, ale u některých třeba již během tréninku usoudíme, že by pro ně bylo lepší se připravovat na sezónu jinde. Uvidíme," podotkl Venera. Jeho svěřenci odstartují zápasovou část v úterý 28. července s Kometou Brno, kterou zkušený kouč v minulosti vedl.

Největšími ztrátami Olomouce byly odchody útočníků Martina Cibáka, jenž zamířil do Zlína, a Pavla Patery. Ten se rozhodl ukončit kariéru, ke stejnému kroku se odhodlal i brankář Jiří Trvaj. Posledními příchody jsou forvardi Soudek, Eberle a Holec, jež se poperou o místo v týmu.

Cíl Kohoutů pro sezónu? Vyhnout se baráži

Soudek hrál naposledy v zámořské ECHL, Eberle hájil barvy prvoligového Kladna a podepsal se symbolicky jedním startem v play off i na titulu Litvínova. Holec odehrál v minulém ročníku nejvíce zápasů v prvoligové Třebíči, stihl v něm však zasáhnout do hry také jako hráč brněnské Komety a Slavie, s níž sestoupil do první ligy.

"Zatím počítáme s kádrem, který tu máme, ale kdo ví, třeba se objeví ještě možnost tým posílit. Muselo by však jít o opravdu zajímavé jméno. Každopádně konec přestupového období je až na konci ledna, takže do té doby se bude s kádrem nějakým způsobem pracovat," uvedl Venera.

Venera, který bude na střídačce spolupracovat s dosavadním asistentem Jiřím Dopitou, má od svého příchodu na Hanou od vedení jasně vytčený cíl pro sezónu. "Každý by se chtěl vyhnout baráži, která byla hodně náročná. To je základní cíl, od něhož se potřebujeme odrazit," prohlásil Venera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice