Hlavní obsah

Slavisté jsou rádi, že má extraliga přestávku

PRAHA

Tři zápasy, tři porážky. Taková bilance nemůže těšit nikoho, natož lídra extraligové tabulky. Hokejová Slavia je v posledních kolech v útlumu. V neděli proti Třinci jakoby už jen útrpně čekala na reprezentační přestávku. "Jsme nějak zatavení," líčil po potupné prohře 0:4 v útrobách Sazka Areny útočník Michal Sup. "Musíme se dát do kupy, aby jsme zase začali hrát stejný hokej jako na začátku sezóny," nabádal.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Slavie se chtějí dát během reprezentační pauzy do kupy.

Článek

Slavia totiž úplně ztratila lehkost, s níž přehrávala obrany soupeřů. Možná v ní až příliš nabobtnalo sebevědomí. "Jsme jako Vsetín v době největší slávy," neslo se z tábora Pražanů, poté co v první čtvrtině nepoznali přemožitele. Jenže porážky přišly. A je jich najednou nějak moc.

"Přestalo nám to tam padat," stýskal si Sup, kterému dala za pravdu i nulová střelecká produktivita proti Třinci. "Moc vymýšlíme a chybí důraz," pojmenoval příčiny asistent Ondřej Weissmann. "Začali jsme hrát strašlivě komplikovaně," tvrdil. V posledních sedmi zápasech Slavia také jen jednou brala tři body.

Trenéři si to s hráči vyříkali

V kabině si prý hráči s trenéry museli ledacos vyříkat. "Pár věcí jsme si potřebovali vyjasnit, aby se to neopakovalo," potvrdil Weissmann. "Vždyť to byl náš nejhorší výkon v sezóně," tvářil se naštvaně. "Něco bylo," připouštěl Sup. "Hlavní ale je, že nám trenéři nezkrátili volno," pousmál se před třídenní dovolenou. Ta se však netýká tria Novák, Kolařík, Vlasák, které s národním týmem odletí na Karjala cup.

"V Liberci jsme se vydali ze všech sil a najednou už prostě nebylo kde brát. Musíme trochu dostat hokej z hlavy a pak se na to zase vrhneme," sliboval druhý nejlepší střelec pražského týmu. "Když nám to šlo, tak jsme se brzy dostali do vedení a pak už jsme byli v pohodě. S Třincem jsme ale inkasovali jako první a neměli jsme už síly to otočit. Góly dostáváme až moc lehce," krčil rameny Sup.

Hrajeme moc komplikovaně

V pauze chce Slavia sešikovat řady, dohromady by se měl dát také s poraněným kotníkem útočník Divíšek, jehož tvrdost před brankou týmu v neděli dost chyběla. "Kluci jsou unavení, měli jsme pěkně našlapaný program," omlouval nakonec slávisty Weissmann. "Pravda ale je, že hrajeme komplikovaně. V přesilovkách držíme puky, snažíme se střílet až do prázdné branky," vypočítával.

Po reprezentační pauze by společně s Vladimírem Růžičkou rádi viděli od slávistů úplně jiný projev. "Musíme se vrátit k naší hře, dohrávat souboje. Během přestávky je také potřeba zapracovat na souhře," tvrdil Weissmann.

Reklama

Související témata: