Hlavní obsah

Přípravu na sezónu začala i Boleslav, s týmem trénuje i Vrbata

Mladá Boleslav

O den později, než původně plánovali, dnes začali přípravu na ledě hokejisté extraligové Mladé Boleslavi. Středočeši museli pozměnit plány s ohledem na stavební úpravy na svém stadiónu, problém to však pro ně není. Trenér František Výborný stejně považuje úvodní den přípravy za seznamovací. Naplno se začne trénovat v pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Mladé Boleslavi František Výborný (vpravo) a jeho asistent Marian Jelínek.

Článek

"Komplikace to určitě není. Mohli jsme jít na led již v pondělí, ale přišlo nám to zbytečné," řekl Výborný ČTK. Na úvod se rozhodl s asistentem Marianem Jelínkem rozdělit trénink na dvě skupiny, neboť včetně juniorů měli k dispozici šest pětek hráčů. "Nechtěli jsme, aby rozbili led," vysvětlil Výborný.

Chyběl však mezi nimi kapitán David Výborný, jenž se začne připravovat v pondělí. Na ledě se naopak objevil útočník Vancouveru Radim Vrbata, který se bude s mateřským klubem připravovat na další sezonu v NHL.

Středočeši udělali v kádru po vydařené předchozí sezóně, kdy poprvé v historii klubu postoupili do play off, minimum změn. Dres Bruslařského klubu budou nově oblékat obránci Tomáš Voráček a Marek Trončinský a útočníci Tomáš Urban s Radimem Hruškou. Trončinský však v klubu krátkodobě hostoval v minulé sezóně. Počet odchodů je početnější, nejvýraznější ztrátou pak ukončení kariéry Michala Broše.

"Každý trenér má vždy vysoké představy. Myslím ale, že jsme udělali, co jsme mohli," řekl Výborný. "Měli jsme na laně některé hráče, které jsme nedokázali dotáhnout nebo přemluvit, protože šli ještě za lepším, nebo neviděli v Boleslavi tu svoji pravou perspektivu. To mě mrzí, protože v jednoho jsem věřil," uvedl.

Klíčové podle něj bude nahradit Broše. "Takové hráče jen tak nenahradíte. Měl velkou roli nejen na ledě, ale i v kabině," podotkl Výborný. Potěšilo ho, že vedení klubu udrželo obránce Václava Kočího nebo Jana Holuba. Angažmá ve městě automobilů si prodloužila i brankářská jednička Martin Růžička.

Mladá Boleslav před začátkem extraligy dohraje deset přípravných zápasů, a to s podobnými soupeři jako před rokem. Opět by se měla představit i na turnaji v Martině.

"Před rokem jsme hráli baráž, takže jsme poté neměli mezi soupeři moc na výběr. Letos nám tam chybí Litvínov, který hraje Ligu mistrů," řekl Výborný, který preferuje, aby v přípravě vždy byl alespoň jeden turnaj. "A loni se nám akce v Martině osvědčila, takže tam jedeme letos zase. Doufám ale, že bude, protože Martin má nějaké problémy," poukázal zkušený kouč na ekonomické potíže slovenského klubu.

Program přípravných zápasů:
čtvrtek 30. července: Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav
úterý 4. srpna: Mladá Boleslav - Pardubice
sobota 8. srpna: Mladá Boleslav - Wolfsburg
úterý 11. srpna: Bílí Tygři Liberec - Mladá Boleslav
čtvrtek 13. srpna: Mladá Boleslav - Liberec
pátek 21. srpna: Martin - Mladá Boleslav (turnaj Mountfield Cup v Martině)
sobota 22. srpna: Mladá Boleslav - Hradec Králové (turnaj Mountfield Cup v Martině)
neděle 23. srpna: Mladá Boleslav - Banská Bystrica (turnaj Mountfield Cup v Martině)
čtvrtek 27. srpna: Škoda Plzeň - Mladá Boleslav
čtvrtek 3. září: Mladá Boleslav - Plzeň

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články