Hlavní obsah

Washington potvrdil transfer, Sýkora se vrací do Pardubic

Vedení Washingtonu Capitals souhlasilo s odchodem českého hokejisty Petra Sýkory do České republiky. Šestadvacetiletý útočník se tak vrací do Pardubic, odkud v létě do NHL odešel. "Petr se chtěl vrátit do České republiky a my jsme s transferem souhlasili," uvedl v úterý generální manažer Washingtonu George McPhee na oficiální internetové stránce klubu.

Článek

"Věříme, že je to nejlepší řešení pro všechny zúčastněné. Budeme mít díky tomu více prostoru v sestavě pro mladé hráče," dodal McPhee.

Jeho pardubický kolega Zbyněk Kusý ještě předtím na klubovém webu prohlásil, že pokud Washington potvrdí transfer, vrátí se Sýkora během reprezentační pauzy do Pardubic. "O Petrovi netřeba dlouze hovořit. Je to střelec, který v posledních sezónách dával více než dvacet branek," naznačil Kusý, že staronovou posilu do útočných řad vedení mistrovského týmu vítá.

Dnes prohlásil, že jedním z důvodů, proč se Sýkora rozhodl vrátit do Evropy, byla jeho malá vytíženost v zápasech Capitals. "Byl z toho trochu zlomený. Pro nás je dobře, že se vrací. Potřebujeme koncového hráče," řekl Kusý.

Odchod provázely spory

Odchovanec východočeského klubu by Moelleru měl pomoci zlepšit nevýrazné výsledky ze začátku sezóny. Pardubicím nyní patří až desáté místo v extralize. "Snažíme se ale udělat ale i další příchody směrem do klubu," nastínil manažer, že Sýkorův návrat nemusí být jediným oživením kádru.

Sýkora se před touto sezonou vydal do zámoří na své druhé angažmá po šesti letech. Jeho odchod stejně jako v případě jiného člena pardubického kádru Petra Průchy provázely spory s mateřským klubem, protože oba měli na východě Čech platný kontrakt. Momentálně je ale vše vyřešeno. "V obou případech jsme vše zastavili poté, co jsme dořešili smlouvy s mezinárodní federací," řekl Kusý.

Návrat možná proti Znojmu

Mladší bratr dvojnásobného mistra světa Michala Sýkory odehrál za Washington deset zápasů s bilancí dvou gólů a stejného počtu asistencí, poté ze sestavy vypadl kvůli zranění zad. Při svém prvním zámořském působení nastoupil v sezoně 1998/99 k dvěma duelům za Nashville.

Do Pardubic by se Sýkora měl vrátit během příštího týdne a začít se připravovat s týmem kouče Vladimíra Martince. V extralize by se poprvé mohl objevit v pátek 18. listopadu, kdy se úřadující mistři utkají doma se Znojmem.

Reklama

Související témata: