Hlavní obsah

Hradec Králové vyjel na led, prozatím bez posily Bednáře

Hokejisté Hradce Králové dnes absolvovali první trénink na ledě bez letní posily Jaroslava Bednáře. Zkušený útočník má potíže se zády a z preventivních důvodů se na ledě neobjevil. Novinkou pro hráče byla spolupráce s kondičním trenérem Mariánem Vodou, kterého si v minulém ročníku nemohli vynachválit v Litvínově a byl z toho nakonec i mistrovský titul.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové vyjeli na led - útočník Brian Ihnacak se občerstvuje.

Článek
Fotogalerie

"Věříme, že bude brzy v pořádku. Teď je prostor a možnost být opatrnější," řekl novinářům kouč Peter Draisaitl na Bednářovu adresu.

"V době dovolené jsem ještě trošku trénoval s Mariánem (Vodou) a jeden trénink nevyšel. Mám teď trochu starosti se zády a uvidíme, co mi řekne doktor. Ale doufejme, že to bude otázka jen pár dnů. Dnes to ale na led bohužel ještě nebylo," uvedl Bednář.

Právě osmatřicetiletý útočník je jednou z nejvýraznějších posil, které se Východočechům podařilo získat. Mountfield sice přišel o člena úderné první formace Tomáše Mertla a další, ale kromě Bednáře přišli například útočník Bedřich Köhler či ofenzivní bek Karel Pilař.

Ofenzívu mají oživit i útočníci Adam Courchaine (Krefeld) a Brian Ihnacak (Valerenga Oslo). "Ohledně Adama jsem posbíral informace za posledních deset let. Jako mladého kluka jsem ho měl půl roku v Duisburgu, takže jsem ho i malinko znal. Nevěřil jsem, že by šel do něčeho neznámého. Je trochu introvert a byl jsem celkem překvapený, že se k tomu takhle pozitivně postavil a hledá, co mu pomůže v kariéře dál," řekl Draisaitl.

"Briana jsem měli prověřeného přes různá videa. Komunikujeme s ním už dva roky. Již jsme ho tu málem měli, pak jsme sáhli po Romanu Kukumbergovi," přiblížil Draisaitl okolnosti příchodu syna bývalého skvělého útočníka Petera Ihnačáka, jenž se prosadil do NHL.

Novou tváří je rovněž Voda. "Udělal fantastickou práci v Litvínově, proto jsme se o něho zajímali. Za více než 11 týdnů tady odvedl výbornou práci. Slibujeme si od toho zlepšení po všech stránkách. Pořád se chceme zlepšovat a k tomu patřilo i to, abychom tu měli odborníka na práci mimo led. Možná v republice není lepšího, než je on," řekl Draisaitl.

Přiznal, že Vodovi se do práce s hráči příliš nemíchal. "Marián to měl v režii. Ne snad, že by tam bylo něco úplně nového, co bych neznal, ale on je schopen to lépe vysvětlit. Pro kluky to byla v tomto ohledu změna, něco nového. A já myslím, že pozitivní změna," podotkl Draisaitl.

Ke změně došlo i na střídačce. Skončil dosavadní asistent Jiří Kučera, kterého nahradil Tomáš Martinec. "Těch důvodů je víc. Jirka je z Plzně a přece jen pořád dojížděl. Není to pět kilometrů. Myslím, že už toho měl trochu plné zuby. Věříme, že tohle rozhodnutí bylo dobré a nebude problém," řekl Draisaitl.

Kádr má v současnosti patrně již finální podobu. "To by musel asi někdo nečekaně spadnout z nebe. Musí to dávat smysl," uvedl Draisaitl.

Devětačtyřicetiletého kouče těší i dohoda o spolupráci s Litoměřicemi. "Od toho si slibujeme zase další krok ke zlepšení fungování celého klubu. Zaparkovali jsme tam teď mladé hráče, než aby tady hráli ve čtvrté lajně čtyři minuty. Tam budou mít výraznější roli," řekl Draisaitl.

Program přípravných zápasů Mountfieldu Hradec Králové:
Úterý 11. srpna: Litoměřice - Hradec Králové
čtvrtek 13. srpna: Hradec Králové - Olomouc
pátek 21. srpna: Hradec Králové - Banská Bystrica (Mountfield Cup v Martině)
sobota 22. srpna: Hradec Králové - Mladá Boleslav (Mountfield Cup v Martině)
neděle 23. srpna: Martin - Hradec Králové (Mountfield Cup v Martině)
pátek 28. srpna: Straubing - Hradec Králové
neděle 30. srpna: Hradec Králové - Straubing
čtvrtek 3. září: Znojmo - Hradec Králové.

Reklama

Související témata: