Hlavní obsah

Vítkovice - Dinamo Minsk 3:5Vítkovice na úvod přípravy podlehly Dinamu Minsk

Praha

Třemi zápasy v úterý odstartovala příprava hokejových celků na nový ročník extraligy. Hráči Vítkovic v úvodním duelu doma podlehli běloruskému účastníkovi Kontinentální ligy Dinamu Minsk 3:5, Olomouc zdolala Kometu Brno 4:3 po samostatných nájezdech a Plzeň vyhrála nad prvoligovým Kladnem 3:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Přípravné hokejové utkání HC Olomouc - HC Kometa Brno. Útočník Olomouce Matěj Pekr (druhý zleva) dává třetí, vyrovnávací branku. Vlevo je brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

Ostravané sice nad Minskem dvakrát vedli, ale na trefu Jana Káni odpověděl Michaljov, na Szturcův gól zareagoval Komarov a ještě v úvodním dějství otočil stav Drozd. Po 54 vteřinách třetí třetiny sice vyrovnal Hlinka, ve 48. minutě však vstřelil vítěznou branku Kanaďan Cheechoo a v závěru ještě zpečetil výsledek Bailen.

Kometa vedla v Olomouci po brankách Vondráčka a Tona 2:0 a po Soudkově snížení vrátil týmu kouče Aloise Hadamczika dvoubrankové vedení ve 26. minutě v početní převaze Stehlík. Domácí smazali náskok také v přesilovkách. Ve 33. minutě se prosadil Eberle a za 102 vteřin i Pekr. V rozstřelu rozhodl Herman.

Plzeň získala náskok ve třetí minutě díky posile ze Slavie Poletínovi a na konci druhé třetiny zvýšil Pitule, který v minulé sezóně hostoval právě v Kladně. Za Rytíře, kterým se vrátil po tréninku v Las Vegas většinový majitel a hráč Floridy Jaromír Jágr, snížil ve 42. minutě Kindl. Výhru Škody ale pojistil 17 sekund před koncem při power play opět Poletín.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Vítkovice Steel - Dinamo Minsk 3:5 (2:3, 0:0, 1:2)
Branky: 3. J. Káňa, 15. Szturc, 41. M. Hlinka - 7. Michaljov, 15. Komarov, 19. Drozd, 48. Cheechoo, 60. Bailen.
HC Olomouc - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 2:1, 0:0)
Branky: 16. Soudek, 33. Eberle, 35. Pekr, rozhodující sam. nájezd Herman - 6. Vondráček, 13. Ton, 26. Stehlík.
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 3. a 60. Poletín, 37. Pitule - 42. Kindl.

Reklama

Související témata: