Hlavní obsah

Ševcova premiéra v Liberci: kapitánské céčko a výhra nad týmem z KHL

Hokejový obránce Martin Ševc má stejně jako další noví hráči Liberce za sebou už premiéru v barvách Bílých Tygrů. Byl u vítězství severočeského týmu nad Novokuzněckem 4:1. Uvedl se nejen spolehlivým výkonem, ale i kapitánským céčkem na dresu. I to svědčí o velkých očekáváních, jaká do něj v klubu vkládají. Po návratu ze Švédska do české extraligy by se měl stát jednou z vůdčích postav libereckého celku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Liberecký obránce Martin Ševc.

Článek

První start v novém působišti a hned kapitánská role. Překvapilo vás to?

Pokud vím, tak kapitána máme Honzu Výtiska. Bohužel se zranil a nemohl nastoupit. Kapitán je daný, ale při jeho absenci jsem dostal tuhle funkci (úsměv).

A dovedl jste Tygry k úspěšnému výsledku nad účastníkem KHL. Jaký to byl zápas?

Na to, že šlo o úvodní utkání přípravy, tak celkem slušný. Trošku je to ještě syrový hokej, přece jen jsme na začátku. Je vidět, že přišlo pár nových kluků a ještě se poznáváme. Pilujeme herní systém a snažíme se dát do kupy něco nového. Asi to chvilku potrvá. Myslím ale, že od druhé třetiny to mělo dobré parametry a náznak stylu, co bychom chtěli hrát. Nezapomínáme ani na chyby, je pořád co zlepšovat.

Bylo pro vás těžké naskočit přímo do zápasu, když jste s týmem neabsolvoval suchou přípravu?

I když jsem v minulých letech působil v zahraničí, přes léto jsem trénoval sám. A pak jsem přišel k týmu až na led, takže s tím nemám problémy.

Co říkáte na liberecký hráčský kádr?

Spoustu kluků znám z extraligy, jenom ty mladší moc ne (úsměv). Starší hráči už taky něco odehráli a potkávali jsme se. Třeba s Petrem Vampolou jsem hrál na Kladně před lety v baráži o extraligu. A ve Švédsku jsme se střetávali jako soupeři v tamní lize a bavili se spolu po zápasech.

Reklama

Související témata: