Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 3:6Pardubice opět porazily Mladou Boleslav, Třinec podlehl Olomouci

Hokejisté Pardubic porazili v přípravě před novou extraligovou sezónou Mladou Boleslav i v odvetě na soupeřově ledě. Stejně jako Středočeši prohrál také své druhé vystoupení finalista minulého ročníku Třinec, který nestačil na Olomouc. Již čtyři odehrané zápasy má na kontě Plzeň, v Chomutově si dnes připsala třetí výhru. Brno ztratilo až v nájezdech atraktivní duel na ledě bratislavského Slovanu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký obránce Tomáš Valenta (vlevo) a útočník Robin Soudek.

Článek

V Pardubicích probíhá tuhý boj o sestavu. Východočeši měli sice v Mladé Boleslavi velmi brzy dvoubrankové manko, ale třetí třetinu vyhráli 4:1 a celý zápas nakonec vysoko 6:3, zatímco v domácím prostředí uspěli ve čtvrtek až po samostatných nájezdech. Shodně dvěma trefami se pod výhru podepsali Tomáš Marcinko a Michal Šeda.

Třinečtí Oceláři poté, co v úvodním přípravném duelu podlehli Minsku 2:4, nedokázali pokořit gólmana Vošvrdu v brankovišti Olomouce a po trefách Pekra a Jergla ve druhé polovině duelu prohráli 0:2. Hanáci tak vyhráli i svůj druhý zápas.

Plzeň po sobotním debaklu s Jekatěrinburgem (0:5) uspěla na ledě extraligového nováčka Chomutova. Piráti sice Jánošíkovou zásluhou krátce před koncem dovedli souboj alespoň k nájezdům, v těch si však vedli lépe Západočeši. Rozhodl Sýkora.

Ani ve třetím utkání nenašla v základní hrací době přemožitele Kometa. Na jednoho z hlavních favoritů blížící se sezóny bylo ve slovenské metropoli zvědavo téměř šest a půl tisíce diváků. Brno prohrávalo 0:2 a 1:3, remízu 4:4 po odehrání základní hrací doby zařídil necelé dvě minuty před koncem Koreis. V nájezdech byl úspěšnější Slovan.

Přípravné hokejové zápasy:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1)
Branky: 43. Pospíšil, 59. Jánošík - 37. Johnson, 52. Pulpán, rozhodující nájezd Sýkora.
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 3:6 (2:1, 0:1, 1:4)
Branky: 2. Pacovský, 3. Jarůšek, 52. Látal - 7. a 32. Marcinko, 46. a 48. Šeda, 57. Kolář, 60. Šimun.
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 32. Pekr, 59. Jergl.
HC Slovan Bratislava - HC Kometa Brno 5:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:1, 1:3)
Branky: 9. Nedorost, 30. Starosta, 36. Šťastný, 54. Nagy, rozhodující nájezd Jeglič - 35. Malec, 42. H. Zohorna, 45. Čermák, 59. Koreis.

Reklama