Hlavní obsah

Už přemýšlím o zápase v Třinci, přiznal asistent Chomutova Kopřiva

Josef PešoutSport.czPrávo

Zkušený kouč Břetislav Kopřiva přivedl na jaře hokejisty Chomutova přes vítězství v první lize a úspěch v baráži až k postupu do extraligy. I v nadcházející sezóně bude působit u týmu Pirátů, když se přesunul do pozice asistenta nového hlavního trenéra Vladimíra Růžičky. „Na práci v extraligovém prostředí se těším,“ svěřil se Kopřiva v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Vladimír Růžička (vpravo) s asistentem Janem Šťastným na chomutovské střídačce.

Článek

Jak berete fakt, že vás u chomutovského „áčka" v roli prvního kouče vystřídal právě Vladimír Růžička?

Jsem spokojený. Spolupracuji s člověkem, se kterým se znám dlouho. Ale poprvé na střídačce a na ledě, byť Vláďa už s námi loni absolvoval pár tréninků. Nynější spolupráce funguje. Trenér mi dává prostor. Dnes je však šéfem a musíme pro něj s realizačním týmem udělat v servisu kolem mužstva maximum, aby se nám dařilo. Změna v trenérském vedení nastala i proto, že Růžičkovi nevyšlo angažmá v Omsku a dohodl se s Chomutovem.

Z týmu přes léto odešlo čtrnáct hráčů. Kterého odchodu nejvíce litujete?

Byli to kvalitní hokejisté, ale otázkou je i oblast, kolik kdo stál peněz. To je věc vedení a hráčů samotných, kterým se třeba neprodloužily smlouvy z různých důvodů. Takže roli hrály i finance.

Kde se nejvíc projevují hráčské změny?

Především v obraně. Máme tam řadu nových hráčů. Proto zkoušíme varianty a je předčasné hodnotit výkony jednotlivců i týmovou souhru. Celkově ale nevyužíváme tak široký kádr jako loni. Ani jsme to nechtěli. Šanci dostávají kluci ze současného výběru. V přípravném zápase v Ústí nad Labem nám chyběl kvůli drobnému zranění Marek Tomica, ale brzy se znovu zapojí do tréninku.

Uvažujete o případném doplnění kádru?

Nic není uzavřené. Když se vyskytnou problémy, shánějí se hráči. Cítíme rezervy na některých postech, ale není nutné to specifikovat. Sledujeme i farmu v Kadani, kde nejsou špatní hokejisté. Je možné, že eventuálně sáhneme i tam.

Vyhlížíte už extraligový start?

Přiznám se, že už přemýšlím o prvním zápase v Třinci. A jsem zvědavý na jejich novou arénu, kde jsem jako soupeř ještě nebyl. Pro mě to bude výjimečný vstup s Chomutovem do extraligy - proti mužstvu, na jehož střídačce jsem v minulosti působil a rád vzpomínám na mistrovskou sezónu 2010/2011 po boku tehdejšího trenéra Pavla Marka. Takže do Třince se moc těším.

Reklama

Související témata: