Hlavní obsah

Mladá Boleslav porazila Martin, Hradec podlehl Banské Bystrici

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili na Mountfield Cupu domácí Martin 5:3, na čemž se podílel dvěma góly útočník Tomáš Hyka. Další český zástupce na turnaji Hradec Králové podlehl Banské Bystrici 2:3 po samostatných nájezdech, když ztratil vedení 2:1 a v rozstřelu rozhodl český forvard Marek Loskot.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecký brankář Ondřej Kacetl.

Článek

Hyka otevřel skóre večerního duelu ve čtvrté minutě po Robarově akci. Za šest minut zvýšil Hyka na 2:0. V dresu domácího Mountfieldu se objevil i český obránce Miloslav Jáchym, který se ucházel o místo v kádru Skalice a nyní se dohodl na působení v Martině. Asistenci se podílel na snížení krajana Dlouhého. Domácí se drželi na kontakt, ale Bruslařský klub na díky trefám Trončinského, Bárty a Urbana dokázal udržet dvoubrankový rozdíl.

Mountfield Hradec Králové v odpoledním duelu prohrával s Banskou Bystricí už po 51 vteřinách po Zigově trefě. Východočeši vyrovnali ve 12. minutě v přesilové hře díky Šimánkovi a před polovinou utkání otočil stav Troliga. Tři minuty před koncem ale vyrovnal Ďatelinka a ve prospěch slovenského úřadujícího vicemistra rozhodli v nájezdech Loskot a Majdan.

Přípravné hokejové zápasy - Mountfield Cup v Martině:
Mountfield Hradec Králové - HC '05 Banská Bystrica 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1)
Branky: 12. Šimánek, 28. Troliga - 1. Zigo, 57. Ďatelinka, rozhodující sam. nájezd Loskot.
MHC Mountfield Martin - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:2, 2:2, 1:1)
Branky: 33. Dlouhý, 36. Kokavec, 57. Uhrík - 4. a 10. Hyka, 36. Trončinský, 37. Bárta, 60. Urban.

Reklama

Související témata: