Hlavní obsah

Balaštík ukončil hráčskou kariéru a vrhá se na dráhu agenta

Praha

V české extralize odehrál šestnáct sezón, další už ale hokejový útočník Jaroslav Balaštík nepřidá. Pětatřicetiletý stříbrný medailista z mistrovství světa z roku 2006 ukončil hráčskou kariéru a odteď se bude věnovat práci agenta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Balaštík ukončil svou hokejovou kariéru.

Článek

Že s profesionální kariérou sekne, se Balaštík rozhodl po uplynulé ne příliš povedené sezóně, kterou začal ve Zlíně, po nepřesvědčivých výkonech ale končil v Liberci. „Do hokeje jsem už neměl takovou chuť. Když tomu člověk nedává sto a víc procent, což já byl zvyklý, nemá to cenu," řekl v rozhovoru pro hokej.cz rodák ze Zlína.

Právě s tímto městem spojil drtivou většinu své kariéry a s Ševci získal dva domácí mistrovské tituly v letech 2004 a 2014. V české extralize Balaštík odehrál téměř 900 zápasů (kromě Zlína a Liberce ještě oblékal dres Mladé Boleslavi) a připsal si 318 branek a 250 asistencí. Třikrát se dokonce stal nejlepším střelcem soutěže.

„Roky s hokejem byly krásné, ale z minulosti se žít nedá. Chyběla mi chuť a motivace, bez níž hokej dělat nejde. Neměl jsem v sobě takový ten oheň," líčí Balaštík, jenž ovšem bez hokeje nezůstane. Začal totiž spolupracovat s hráčským agentem Alešem Volkem, který jej až dosud zastupoval.

Moc se na tu práci těším, začíná zase něco nového. Lákala by mě trenéřina, nezříkám se toho, ale teď si zkusím práci agenta," říká Balaštík, který odehrál i 74 duelů v NHL za Columbus a vyzkoušel si i švédskou ligu za HV71 a finskou za Hämeenlinnu.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články