Hlavní obsah

Liberec vládne pod taktovkou střelce Vaice

LIBEREC

Víkendová vítězství nad Budějovicemi (2:1) a Litvínovem (3:0) vynesla liberecké hokejisty na první příčku extraligy a pod Ještědem jsou spokojeni. "Jsme nyní první v tabulce, což je příjemné, ale ještě důležitější je, že narůstá počet bodů," míní trenér Josef Paleček.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberci se letos daří.

Článek

Na obou výhrách se gólem podílel Lubomír Vaic. "Jsem rád, že mi utkání střelecky i herně vyšla. Naší řadě s Podkonickým a Šachlem se daří, ale máme tak silný kádr, že prosadit se může kdokoli," říká slovenský útočník.

S jedenácti brankami je Vaic už nejlepším kanonýrem Bílých Tygrů a po odchodu Nováka do ruského Omsku se stává ofenzivním tahounem mužstva. "Statistiky moc nesleduji. Je úplně jedno, kdo skóruje. Snažím se být co nejprospěšnější týmu a jen si přeji, aby forma vydržela až do play-off."

Doma jediný neporažený Liberec se zatím perfektně srovnal s Novákovou absencí. "Vašek byl vůdčím typem. Zahraniční angažmá si ale zasloužil a nezbývá nám než hrát bez něho. Naštěstí se uzdravili Podkonický s Čermákem, kteří jsou i po nucené herní pauze ve výborné kondici. Do týmu okamžitě zapadli," soudí Vaic.

Čermák se po zranění vrátil

Právě Leoš Čermák naskočil do extraligy po téměř osmiměsíční pauze, způsobené zraněním oka v semifinále play-off s Pardubicemi. Fanoušci to sotva postřehnou, ale hráč, jehož jméno sborově vyvolávali, ještě úplně zdráv není. "Pořád užívám speciální oční kapky a dvakrát měsíčně chodím na kontroly. Doktoři hlídají, jak léčba pokračuje," vykládá pro ČTK 27letý útočník.

Dostal svolení k návratu, byť jeho tělo plnou zátěž zatím nezvládá. "Cítím, jak mi bolest vystřeluje do spánku. Zvykl jsem si ale to nevnímat," míní hokejista, který na ledě jen tak neuhne. "Snažím se hrát jednoduše a nic nezkazit," tvrdí Čermák, jenž se rozehrával v první lize v dresu rodné Třebíče a v obou zápasech dal gól.

Reklama

Související témata: