Hlavní obsah

Hossa hrál poprvé za Plzeň, s týmem se potřebuje sehrát

Plzeň

Hokejisté Plzně v dnešním přípravném utkání s Banskou Bystricí představili čerstvou a největší letní posilu Marcela Hossu. Slovenský reprezentační útočník se zkušenostmi z NHL a KHL naskočil do prvního útoku a pomohl Škodě k výhře 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Marcel Hossa

Článek

V dusném počasí to však pro něj byla náročná premiéra. "Bylo strašné teplo v kabině i na ledě. Už jsem dlouho nehrál zápas, takže jsem se pořádně vypotil," ulevil si Hossa. "Na seznamování to bylo těžké, ale je důležité, že jsem do přípravného zápasu nastoupil hned po příjezdu, protože se potřebujeme s kluky sehrát," prohlásil třiatřicetiletý odchovanec Dukly Trenčín, jenž se představil na pravém křídle útoku Maria Bližňáka s Ondřejem Kratěnou.

"Byli jsme spolu poprvé na ledě, takže je to těžké hodnotit. Musíme se pořádně sehrát a věřím, že to bude dobré," komentoval spolupráci plánovaného prvního útoku Plzně.

Vedení a trenéři od zkušeného útočníka očekávají především góly, západočeský tým se totiž v přípravě potýká s nízkou produktivitou. "Přišel jsem do Plzně jako nový hráč, který už má něco za sebou. Samozřejmě se ode mě očekávají hlavně dobré výkony v ofenzivě, ale já se budu soustředit i na defenzivu," popsal svoje úkoly v novém týmu Hossa. "Všechno nebude ležet jenom na mně. Já nejsem Jágr, ale budu se snažit týmu co nejvíc pomoci," dodal účastník šesti mistrovství světa a tří olympiád.

Hossa se těší na atmosféru domácích zápasů

Na západě Čech se setká s dalšími čtyřmi krajany. "Znám se hlavně s Mariem (Bližňákem) a od něj jsem měl hodně informací o Plzni. Určitě se ale postupně sám rozkoukám v novém prostředí," prohlásil nejlepší střelec KHL ročníku 2009/10. "Zatím mě mile překvapilo, kolik lidí přišlo na dnešní přípravný zápas. Na extraligu tady bývá vyprodáno, takže se moc těším na vynikající atmosféru," těšil se Hossa na bouřlivou plzeňskou kulisu, která doprovází domácí mistrovské zápasy Škody.

Nadcházející sezona ale bude pro Indiány po odchodech několika opor náročná. "Zatím je tu pro mě všechno nové, ale tým na mě působí zkušeně. Určitě je hlavním cílem dostat se do play off," nechtěl se Hossa zatím pouštět do většího hodnocení.

Navíc není jisté, jestli sám v Plzni vydrží do konce sezóny, protože případnému zájmu movitějších klubů ze zahraničí nemůže Škoda konkurovat. "Všechno je možné. Nikdy neříkej nikdy. Hlavně se budu soustředit na každý zápas v plzeňském týmu a čas všechno ukáže," řekl Hossa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice